
Εκστρατεία για την εξοικείωση των μαθητών με το κοινό νόμισμα από το ΥΠΕΘΟ και το ΥΠΕΠΘ
Ενημερωτική εκστρατεία για την εξοικείωση των μαθητών με το ευρώ ξεκινούν το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Ήδη έχουν εκδοθεί τα πρώτα φυλλάδια αλλά και βιβλία για τους μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.
30
Ενημερωτική εκστρατεία για την εξοικείωση των μαθητών με το ευρώ ξεκινούν το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Ήδη έχουν εκδοθεί τα πρώτα φυλλάδια αλλά και βιβλία για τους μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.
Όπως εξήγησε ο υπουργός Παιδείας, Πέτρος Ευθυμίου, παράλληλα με τη διανομή των εντύπων στα σχολεία διοργανώνεται διαγωνισμός έκθεσης ιδεών για το ευρώ μεταξύ των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η ημερομηνία του διαγωνισμού είναι η 31η Οκτωβρίου 2001 -ημέρα αποταμίευσης- με έπαθλο 300 και 500 ευρώ για τους νικητές. Ο διαγωνισμός θα γίνει χωριστά για τους μαθητές του Γυμνασίου, του Λυκείου και των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων.
Παράλληλα, η «Ευρώπολη», που είχε ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα και στις άλλες επτά πόλεις που λειτούργησε, θα παραμείνει μόνιμα σε λειτουργία την περίοδο 1.11.2001 έως 31.12.2002 στο χώρο του Ζαππείου.
Ταυτόχρονα, κινητές μονάδες θα επισκεφθούν δεκάδες πόλεις της χώρας για την ενημέρωση πολιτών και ιδιαίτερα των μαθητών. Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι περίπου 1.000 καθηγητές έχουν παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια σχετικά με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα , ενώ ειδικά κεφάλαια για το ευρώ προστέθηκαν σε βιβλία του Γυμνασίου και του Λυκείου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Άγιος Δημήτριος: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 27χρονου
- Ο αποκλεισμός των ΗΠΑ στο Ιράν «αποκτά παγκόσμια διάσταση», δηλώνει ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Χέγκσεθ
- Η τιμωρία της UEFA στον Πρεστιάνι για την ομοφοβική επίθεση στον Βινίσιους
- Αίγινα: Συνελήφθη 16χρονη που απείλησε με μαχαίρι συμμαθητές της
- Ο ΔΣΑ είναι αντίθετος σε αρνητικές συμπεριφορές στη δίκη για τα Τέμπη – Η αιχμή για «συγκεκριμένη δικηγόρο»
- Σοκ την Ουκρανία: Σκελετωμένοι στρατιώτες από έλλειψη τροφής – Ξήλωσαν ανώτατο διοικητή