
Εάν δεν αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία, δεν θα γίνουν Αγώνες το 2004, υποστήριξε ο Μητσοτάκης
Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη την Τρίτη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 δεν θα γίνουν στην Αθήνα εάν δεν μπει σε τάξη το πρόβλημα της τρομοκρατίας. Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας μίλησε για λόγο Κασσάνδρας του πρώην πρωθυπουργού.
25
Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη την Τρίτη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 δεν θα γίνουν στην Αθήνα εάν δεν μπει σε τάξη το πρόβλημα της τρομοκρατίας. Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας μίλησε για λόγο Κασσάνδρας του πρώην πρωθυπουργού.
«Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει σοβαρά το πρόβλημα της τρομοκρατίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και έκανε λόγο για ένα μέγα πρόβλημα που συνδέεται με την εξωτερική μας πολιτική και κάνει ζημιά στις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας.
Ο «επίτιμος» είπε ακόμη ότι εάν η ΝΔ είχε μείνει στην εξουσία και δεν την είχαν «ρίξει τα διαπλεκόμενα με τον Αντώνη Σαμαρά, το πιο πιθανόν είναι ότι σήμερα δεν θα υπήρχε 17 Νοέμβρη».
«Πιστεύω ότι το τελευταίο που χρειάζεται ο τόπος αυτή την ώρα είναι ένας λόγος Κασσάνδρας. Η Ελλάδα προετοιμάζεται καταλλήλως για να διοργανώσει άψογους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004» ήταν η απάντηση του κ. Ρέππα. Προσέθεσε δε ότι «αυτή η εθνική υπόθεση, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, αντιμετωπίζεται από όλους μας -κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα, από τον ελληνικό λαό- με τέτοιο τρόπο, ώστε να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και οι Αγώνες το 2004 να διεξαχθούν, σε όλους τους τομείς και όχι μόνο στον τομέα ασφάλειας, με άρτιο τρόπο. Θα το επιτύχουμε».
Σε ερώτηση για το ότι ο κ. Μητσοτάκης άφησε να εννοηθεί ότι επί κυβερνήσεώς του είχαν φτάσει πάρα πολύ κοντά στην εξάρθρωση της 17Ν, αλλά η αλλαγή του αντιτρομοκρατικού νόμου οδήγησε στην αθώωση και ενδεχομένως στη μη σύλληψη κάποιων υπόπτων, τόνισε ότι «αυτό το οποίο είχε ως συνέπεια η εφαρμογή του νόμου που είχε ψηφιστεί από την τότε κυβέρνηση της ΝΔ ήταν να κλειστούν στη φυλακή εκδότες και διευθυντές εφημερίδων. Αν αυτοί θεωρούνταν ύποπτοι, αντιλαμβάνεστε πόσο ο νόμος αυτός μπορούσε να είναι αποτελεσματικός, πόσο μπορούσε να είναι λειτουργικός».
Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε λέγοντας ότι «το θέμα της τρομοκρατίας δεν προσφέρεται για αντιπαράθεση και αντιδικία, δοθέντος ότι πολίτες και κόμματα έχουμε μια θέση: Θέλουμε να εξαλειφθεί αυτή η μάστιγα».
Πηγές: ΑΠΕ, ΜΠΕ
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Άγιος Δημήτριος: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 27χρονου
- Ο αποκλεισμός των ΗΠΑ στο Ιράν «αποκτά παγκόσμια διάσταση», δηλώνει ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Χέγκσεθ
- Η τιμωρία της UEFA στον Πρεστιάνι για την ομοφοβική επίθεση στον Βινίσιους
- Αίγινα: Συνελήφθη 16χρονη που απείλησε με μαχαίρι συμμαθητές της
- Ο ΔΣΑ είναι αντίθετος σε αρνητικές συμπεριφορές στη δίκη για τα Τέμπη – Η αιχμή για «συγκεκριμένη δικηγόρο»
- Σοκ την Ουκρανία: Σκελετωμένοι στρατιώτες από έλλειψη τροφής – Ξήλωσαν ανώτατο διοικητή