Στο «κόκκινο» Nasdaq και Dow Jones την Παρασκευή
Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε την Παρασκευή η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τον Nasdaq να υποχωρεί κατά 17,61 μονάδες (1,03%) στις 1.688,03 και τον Dow Jones να σημειώνει πτώση 235,68 μονάδων (2,39%) και να διαμορφώνεται στις 9.605,16.
27
Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε την Παρασκευή η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τον Nasdaq να υποχωρεί κατά 17,61 μονάδες (1,03%) στις 1.688,03 και τον Dow Jones να σημειώνει πτώση 235,68 μονάδων (2,39%) και να διαμορφώνεται στις 9.605,16.
O Standard & Poors 500 υποχώρησε κατά 1,78% στις 1.086,69 μονάδες, χαμηλότερο επίπεδο από τις 30 Οκτωβρίου 1998, καθοδηγούμενος από τις μετοχές της AOL Time Warner και της Pfizer.
Η άνοδος του ποσοστού ανεργίας τον Αύγουστο στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών έδωσε το έναυσμα για τις εκτεταμένεις πωλήσεις μετοχών, ιδίως στο βιομηχανικό δείκτη, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι η μείωση της απασχόλησης θα επηρεάσει αρνητικά τις καταναλωτικές δαπάνες και συνεπώς την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.
Οι μετοχές των Wal – Mart Stores, Home Depot και άλλων εταιρειών καταναλωτικών αγαθών υποχώρησαν, επηρεαζόμενες από τα άσχημα στοιχεία για την απασχόληση.
Από τις αρχές της εβδομάδας ο Nasdaq υποχώρησε κατά 6,8% ο S&P 500 κατά 4,2% και ο Dow Jones κατά 3,6%.
Σε πτωτική τροχιά βρέθηκαν και οι μετοχές των εταιρειών λιανικών πωλήσεων και ψυχαγωγίας, με αφορμή την άνοδο της ανεργίας στο 4,9% και τη μείωση των μισθολογίων κατά 113.000, η οποία οφείλεται στην υψηλότερη από τον Ιούλιο του 1998 μείωση της απασχόλησης στο βιομηχανικό τομέα.
Πτώση και στην Ευρώπη
Στις ευρωπαϊκές αγορές ο DJ Europe Stoxx 50 υποχώρησε κατά 3,02% στις 3.395,99 μονάδες, χαμηλότερο επίπεδο από τις 19 Φεβρουαρίου 1999.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε χαμηλότερα κατά 2,57% στις 5.070,30 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε πτώση 1,50% και διαμορφώθηκε στις 4.413,51 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχώρησε κατά 2,97% στις 4.730,67 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Δεν θέλω να με λυπάται ο κόσμος, θέλω να φύγω όρθιος»: Ο Μανώλης Μητσιάς είναι έτοιμος να «κρεμάσει» το μικρόφωνό του
- Ηράκλειο Κρήτης: Μπούκαραν σε σπίτι, προκάλεσαν φθορές, τραυμάτισαν άτομο και έκλεψαν ελαιουργικές βέργες
- Λόρα: «Έχει ταξιδέψει στη Γερμανία η 16χρονη – Η αεροπορική εταιρεία δεν απάντησε ποτέ στην ΕΛ.ΑΣ.»
- Ελλάδα – Ουγγαρία: Ώρα μεταλλίου για τα χρυσά κορίτσια του πόλο
- Πυρά ΠΑΣΟΚ σε Γεωργιάδη: Η κυβέρνηση αμφισβητεί τους μηχανισμούς ελέγχου που την ενοχλούν
- «Ποιο είναι το κόστος ενός πιθανού… διαζυγίου του Αταμάν με τον Παναθηναϊκό»

