Πτώση σημείωσε τον Αύγουστο ο πληθωρισμός στη Γερμανία
Πτώση σημείωσε τον Αύγουστο ο πληθωρισμός στη Γερμανία για πρώτη φορά τους τελευταίους δέκα μήνες. Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας, η εξέλιξη αυτή οφείλεται κυρίως στη μείωση των τιμών που καταγράφτηκε στα τρόφιμα και τα καύσιμα.
28
Πτώση σημείωσε τον Αύγουστο ο πληθωρισμός στη Γερμανία για πρώτη φορά τους τελευταίους δέκα μήνες. Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας, η εξέλιξη αυτή οφείλεται κυρίως στη μείωση των τιμών που καταγράφτηκε στα τρόφιμα και τα καύσιμα.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή έπεσε κατά 0,2% σε σχέση με τον Ιούλιο και διαμορφώθηκε στο 2,6% σε ετήσια βάση. Τα νούμερα αυτά είναι τα ίδια με εκείνα των προκαταρκτικών στοιχείων που είχαν δει το φως της δημοσιότητας στις 23 Αυγούστου.
Παρά την ευνοϊκή αυτή εξέλιξη, ο πληθωρισμός στη μεγαλύτερη οικονομία της ζώνης του ευρώ παραμένει πάνω από το στόχο του 2% που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Εντούτοις, το κλίμα αισιοδοξίας ήταν φανερό και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μίλησαν για το ενδεχόμενο να διευκολύνεται μία τρίτη περικοπή των επιτοκίων από την ΕΚΤ.
«Ο πληθωρισμός τους τελευταίους δύο μήνες επιβραδύνεται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων εννέα μηνών» παρατήρησε οικονομολόγος της Merrill Lynch στο Παρίσι. «Ερμηνεύουμε την πτώση των επιτοκίων που αποφασίστηκε στις 30 Αυγούστου ως την αρχή μιας νέας φάσης χαλάρωσης της ευρωπαϊκής νομισματικής πολιτικής» δήλωσε ο ίδιος στο δίκτυο Bloomberg.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Τα αραβικά βασίλεια του Κόλπου απειλούν να ανταποδώσουν τα πλήγματα που δέχτηκαν
- Ιράν: Επιστολή στον ΟΗΕ για την «εγκληματική πράξη» ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του ανώτατου ηγέτη
- Ιράν: «Η πόρτα της διπλωματίας παραμένει ανοικτή», λέει ο ΥΠΕΞ του Ομάν
- Ιράν: Τουλάχιστον 17 νεκροί στο Πακιστάν σε διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Αλί Χαμενεΐ
- Ιράν: Ο Τραμπ προετοιμάζει τους Αμερικανούς για «πιθανόν και άλλες απώλειες» – «Ετσι είναι τα πράγματα»
- Κύπρος: H βρετανική βάση στο Ακρωτήρι «χτυπήθηκε από drone» – Σε «κατάσταση υψηλού συναγερμού»
