Επικίνδυνα για την υγεία 300 είδη φαρμάκων
Αθήνα: Λίστα με φάρμακα «αμφιβόλου αποτελεσματικότητας» ή ακόμα και επικίνδυνα για την υγεία έχει καταρτίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO), αποκαλύπτει η εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής. Έτσι, η νέα λίστα συνταγογραφούμενων φαρμάκων αναμένεται να είναι κατά 300 φάρμακα πιο...αδύνατη, το 2002.
Αθήνα: Λίστα με φάρμακα «αμφιβόλου αποτελεσματικότητας» ή ακόμα και επικίνδυνα για την υγεία έχει καταρτίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO), αποκαλύπτει η εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής. Έτσι, η νέα λίστα συνταγογραφούμενων φαρμάκων αναμένεται να είναι κατά 300 φάρμακα πιο…αδύνατη, το 2002.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη νέα λίστα συνταγογραφούμενων φαρμάκων, που θα ισχύει από το επόμενο έτος, δεν θα περιλαμβάνονται πολλά φάρμακα που βελτιώνουν την εγκεφαλική και αγγειακή κυκλοφορία, καθώς και την εγκεφαλική μνήμη.
Ανάμεσα σε αυτά, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι και δύο φάρμακα που χορηγούνται για την αντιμετώπιση της χοληστερόλης. Τα φάρμακα αυτά το τελευταίο διάστημα στοίχισαν τη ζωή σε δύο Έλληνες ασθενείς και σε άλλους 52 στον υπόλοιπο κόσμο.
health.in.gr
- Περίπου 1.500 άτομα έχουν αιτηθεί να επιστρέψουν στην Ελλάδα από τα ΗΑΕ
- Άρης: Αίσιο τέλος για την U18 που είχε εγκλωβιστεί στο Άμπου Ντάμπι, επιστρέφει με πτήση τσάρτερ η αποστολή
- ΗΠΑ και Ισραήλ χτύπησαν το κτίριο που θα εκλεγόταν νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν
- Τάκης Λαμπρίας: Επίκαιρες σκέψεις για την Ευρώπη και τους Ευρωπαίους
- Αγωνιστές GLP-1: Δεύτερο χάπι αδυνατίσματος αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα
- Μέση Ανατολή: Δραματικές στιγμές Ελλήνων ναυτικών ενώ πέφτουν πύραυλοι δίπλα τους – Εξετάζεται η προέλευση του βίντεο
