31

Την επέμβαση των ΗΠΑ, προκειμένου να σταματήσει η βία στη Μέση Ανατολή, ζητούν οι Παλαιστίνιοι σε επιστολές τους στον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Ο. Μπους και τον υπουργό Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, όπως ανακοίνωσε το γραφείο της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης στις ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος της ΟΑΠ, Αμπντέλ Ραχμάν, δήλωσε ότι στην επιστολή στον Πάουελ τονίζεται η ανάγκη να δραστηριοποιηθεί η Ουάσινγκτον στην εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου Μίτσελ και επισημαίνεται ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι «εξόχως επικίνδυνη».


«Πιστεύουμε πως είναι ευθύνη των ΗΠΑ, οι οποίες υποθάλπουν την ειρηνευτική διαδικασία, να εξασφαλίσουν την εφαρμογή των προτάσεων της επιτροπής Μίτσελ και να πιέσουν το Ισραήλ να σταματήσει τα εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων» τόνισε ο Ραχμάν.


Η επιστολή, την οποία υπογράφει ο υπουργός Ναμπίλ Σάαθ, είναι παρόμοια με εκείνη που απέστειλε ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ στον Μπους, τόνισε ο Ραχμάν. Σε αυτήν ο Αραφάτ αξιώνει από τις ΗΠΑ «να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους και να επιτρέψουν την αποστολή διεθνών παρατηρητών» στη Μέση Ανατολή.


Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν εάν ο Πάουελ έλαβε την επιστολή, που ο Ραχμάν υποστήριξε πως του παραδόθηκε χθες. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σκοτ ΜακΛίλαν, τόνισε από την πλευρά του ότι ο Μπους όντως έλαβε επιστολή από τον Αραφάτ, αρνήθηκε όμως να αποκαλύψει το περιεχόμενό της.


Νεκρός από πυρά ενόπλων ένας Ισραηλινός στο Αμμάν


Εν τω μεταξύ, ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν σήμερα στο Αμμάν έναν Ισραηλινό, όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας. Εκπρόσωπος της πρεσβείας δήλωσε ότι ο Ισραηλινός, ο οποίος δεν ήταν διπλωμάτης, έπεσε νεκρός από πυρά αγνώστών στις 11:00 τοπική ώρα.


Αργότερα, μια άγνωστη οργάνωση που αποκαλείται «Ευγενείς της Ιορδανίας» ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία σημειώνοντας ότι το θύμα, που ονομαζόταν Γιτζχάκ Σνέιρ, ήταν πράκτορας της Μοσάντ.


Ισραηλινός έποικος έχασε τη ζωή του στη Δυτική Όχθη


Ένας Ισραηλινός έποικος έχασε τη ζωή του από παλαιστιναικά πυρά σε δρόμο στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Οχθης το βράδυ της Τρίτης, όπως ανακοίνωσαν ισραηλινές νοσοκομειακές πηγές.


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ,το αυτοκίνητο του εποίκου δέχτηκε πυκνά πυρά κοντά στον οικισμό Τάπουατς, νότια της παλαιστινιακής πόλης Ναμπλούς. Ο έποικος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που ανατράπηκε με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.


Τελευταία ενημέρωση: 23:30


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό