Απρόσμενη άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής στη Γαλλία το Μάιο
H βιομηχανική παραγωγή σημείωσε αύξηση τον Μάιο στη Γαλλία, για πρώτη φορά σε χρονικό διάστημα τριών μηνών, λόγω της ανάκαμψης της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
28
H βιομηχανική παραγωγή σημείωσε αύξηση τον Μάιο στη Γαλλία, για πρώτη φορά σε χρονικό διάστημα τριών μηνών, λόγω της ανάκαμψης της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα η γαλλική στατιστική υπηρεσία Insee, η βιομηχανική παραγωγή στην υπ αριθμόν δύο οικονομίας της ζώνης του ευρώ αυξήθηκε τον Μάιο κατά 0,3% μετά από μείωση σε ποσοστό 0,4% που είχε σημειώσει τον Απρίλιο.
Οι εκτιμήσεις οικονομολόγων έκαναν λόγο για μείωση κατά 0,1% τον Μάιο. Η σημερινή έκθεση της Insee καταδεικνύει μείωση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 0,4% το τρίμηνο Μαρτίου – Μαΐου του 2001, σε σχέση με τους προηγούμενους τρεις μήνες και αύξηση κατά 1,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο έναν χρόνο νωρίτερα.
Ο δείκτης παραγωγής στον μεταποιητικό τομέα (εξαιρουμένων της ενέργειας και τροφίμων) επίσης αυξήθηκε κατά 0,3% τον Μάιο. Υποχώρησε κατά 0,7% το τρίμηνο Μαρτίου – Απριλίου, σε σχέση με τους προηγούμενους τρεις μήνες, ενώ σημείωσε άνοδο κατά 2,1% κατά την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου χρόνου.
Η παραγωγή στην αυτοκινητοβιομηχανία σημείωσε το Μάιο αύξηση κατά 1,5%.
Τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Insee, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 0,4%, ενώ τα αρχικά στοιχεία έκαναν λόγο για μείωση σε ποσοστό 0,3%. Η μείωση της παραγωγής στον μεταποιητικό τομέα αναθεωρήθηκε προς τα πάνω στο 0,9% από το 0,7%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γεωργία Σάνδη: «Ερωμένη» του Σοπέν, λογοτεχνική επαναστάτρια και ατίθαση λάτρης της παρενδυσίας
- Τσουκαλάς: Το κεντρικό δίλημμα των εκλογών είναι, κυβέρνηση με κορμό το ΠΑΣΟΚ ή τον ΛΑΟΣ των Βορίδη, Πλεύρη, Γεωργιάδη και Βελόπουλου
- ΠΑΣΟΚ για εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Επικοινωνιακός αντιπερισπασμός της ΝΔ και πλυντήριο ευθυνών των πρωταγωνιστών της υπόθεσης
- Αμβούργο: Δύο συλλήψεις για σαμποτάζ σε γερμανικά πολεμικά πλοία – Έλληνας ο ένας
- ΠΑΟΚ: Χωρίς τον Κωνσταντέλια με Παναθηναϊκό και Άρη
- Τουσκ: Έρευνα για πιθανές σχέσεις μεταξύ Έπσταϊν και ρωσικών μυστικών υπηρεσιών θα πραγματοποιήσει η Πολωνία
