
Εννέα συλλήψεις και μικρότερης σημασίας συγκρούσεις στο Μπράντφορντ
Εννέα λευκοί νεαροί συνελήφθησαν τo βράδυ της Τρίτης κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που σημειώθηκαν για τέταρτη συνεχόμενη νύχτα στους δρόμους της πόλης Μπράντφορντ, στη βόρεια Αγγλία.
38
Εννέα λευκοί νεαροί συνελήφθησαν τo βράδυ της Τρίτης κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που σημειώθηκαν για τέταρτη συνεχόμενη νύχτα στους δρόμους της πόλης Μπράντφορντ, στη βόρεια Αγγλία.
Οι τελευταίες συγκρούσεις χαρακτηρίστηκαν από την αστυνομία «ήσσονος σημασίας και σποραδικές», σε σύγκριση με τις μάχες που δόθηκαν στους δρόμους του Μπράντφορντ στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, στις χειρότερες φυλετικές συγκρούσεις που γνώρισε εδώ και δύο δεκαετίες η Βρετανία.
«Συνέβησαν κάποια συμβάντα, όπως φθορά ξένης περιουσίας, σπάσιμο παραθύρων και ρίψη αντικειμένων κατά αστυνομικών. Μετά τα μεσάνυχτα επικράτησε ηρεμία» τόνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Οκτώ από τους συλληφθέντες ήταν ανήλικοι, είπε ο ίδιος εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι εξ αυτών ήταν ύποπτοι για οπλοφορία . Οι τελευταίες συγκρούσεις, σε αντίθεση με τα επεισόδια του Σαββατοκύριακου που πραγματοποιήθηκαν σε προάστιο Ασιατών μεταναστών, έγιναν σε δύο προάστια λευκών.
Περισσότεροι από 200 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στη διάρκεια των συγκρούσεων που ξεκίνησαν από το προηγούμενο Σάββατο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στη Συρία η επόμενη σύγκρουση μπορεί να αφορά τις πινακίδες στα δημόσια κτίρια των κουρδικών περιοχών
- Τεχεράνη και Ουάσινγκτον βρίσκονται μακριά από το τέλος της σύγκρουσης, αλλά στο Ορμούζ τα νέα είναι καλύτερα
- Τουλάχιστον 70 νεκροί στο κεντρικό Μάλι σε επιθέσεις τρομοκρατών που σχετίζονται με την Αλ Κάιντα
- Η 61η Μπιενάλε της Βενετίας άνοιξε τις πύλες της με Banksy και διαδηλώσεις
- Απομακρύνεται το ενδεχόμενο για ανταλλαγή αιχμαλώτων λέει ο Πούτιν
- Σάκοτα: «Είχα ένα προαίσθημα πως η διαφορά δεν ήταν αρκετή»



