Αθήνα: Προβλήματα ασφάλειας τροφίμων και ιδιαίτερα αυξημένα παράπονα για αλλοιωμένα και ακατάλληλα τρόφιμα έγιναν στο Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), λόγω των διακοπών του ρεύματος, των αυξημένων θερμοκρασιών, της γενικευμένης μη τήρησης της αλυσίδας ψύχους και της απουσίας εποπτείας της αγοράς.


Ειδικότερα, μέχρι το τέλος Ιουνίου, καταγράφηκαν 7.303 παράπονα για ακατάλληλα τρόφιμα, τομέας που πρωτεύει μόνιμα πλέον στον πίνακα παραπόνων του ΙΝΚΑ.


Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ινστιτούτου, ο κίνδυνος των τροφικών δηλητηριάσεων είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που προκύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία, επισημαίνοντας ότι σε κάθε καταγραφόμενη δηλητηρίαση αντιστοιχούν επιπλέον 25 κατά ελάχιστο έως και 350 κατά μέγιστο.


Το ΙΝΚΑ υπενθυμίζει να ελέγχονται και να μην εξαντλούνται οι ημερομηνίες λήξης των προϊόντων, να αποφεύγονται η αγορά και η κατανάλωση προϊόντων εκτεθειμένων σε υψηλές θερμοκρασίες και να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και πρακτικής για τα τρόφιμα.

health.in.gr