
Να επισκεφθεί το νησί της Αποκαλύψεως επιθυμεί ο Πάπας
Μετά την Αθήνα, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί την Πάτμο. Την πρόθεσή του να προσκυνήσει στο νησί της Αποκαλύψεως εκδήλωσε ο ποντίφικας κατά τη διάρκεια του εορτασμού των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Βατικανό.
37
Μετά την Αθήνα, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί την Πάτμο. Την πρόθεσή του να προσκυνήσει στο νησί της Αποκαλύψεως εκδήλωσε ο ποντίφικας κατά τη διάρκεια του εορτασμού των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Βατικανό.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Τύπο, ο πάπας έθεσε το ζήτημα εμμέσως προς την αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου που βρέθηκε στην Αγία Έδρα στις 29 Ιουνίου. Οι καρδινάλιοι που συνόδευαν τον ποντίφικα έθεσαν το θέμα ανοιχτά, ενώ η αντιπροσωπεία του Φαναρίου, στο οποίο υπάγεται η Πάτμος, αντέδρασε θετικά, εκφράζοντας την άποψη ότι οι επικεφαλής της Ορθόδοξης και της Καθολικής Εκκλησίας θα μπορούσαν να συναντηθούν στο νησί και να στείλουν ένα μήνυμα ειρήνης, αγάπης και ενότητας όλων των χριστιανών».
Δεν είναι πρώτη φορά που ο Πάπας εκφράζει την επιθυμία να επισκεφθεί το νησί όπου ο Αγιος Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψη. Το 1995 όταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο διοργάνωσε τις ειδικές τελετές για τα 1.900 χρόνια από τη συγγραφή της Αποκαλύψεως, το Βατικανό είχε διατυπώσει την άποψη ότι ο Πάπας θα έπρεπε να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις. Το αίτημα όμως αυτό είχε συναντήσει την έντονη αντίδραση της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η σιωπή των παικτών της Τσέλσι
- Τουρκία: Αποκαλύφθηκε άγαλμα της θεάς Αθηνάς ύψους 2 μέτρων
- Μπαρτσελόνα: Χάνει την υπόλοιπη σεζόν αλλά παίζει στο Μουντιάλ ο Γιαμάλ – Τι έδειξαν οι εξετάσεις
- Yπερ-θηλυκότητα: Η σχεδιάστρια μόδας που απευθύνεται στις γυναίκες που μεγάλωσαν στο διαδίκτυο
- Ιταλία: Η αμφιλεγόμενη συμφωνία για την αποστολή μεταναστών στην Αλβανία λαμβάνει νομική «σανίδα σωτηρίας»
- Ξέφυγε στη Μαδρίτη ο Στέφανος Τσιτσιπάς: Ακραίοι χαρακτηρισμοί κατά τη διάρκεια αγώνα (vid)
