Η αγορά δεν μπορεί να υπαγορεύσει πολιτικές λύσεις, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ πολιτικής και χρηματιστηρίου επιχείρησε να διαγράψει με δηλώσεις του την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας. Ωστόσο, δεν θέλησε να σχολιάσει τις εξελίξεις στο Χρηματιστήριο, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να θεωρηθεί παρέμβαση στη λειτουργία του.
28
Τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ πολιτικής και χρηματιστηρίου επιχείρησε να διαγράψει με δηλώσεις του την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας. Ωστόσο, δεν θέλησε να σχολιάσει τις εξελίξεις στο Χρηματιστήριο, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να θεωρηθεί παρέμβαση στη λειτουργία του.
«Καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζει τις απόψεις του […] η ελευθερία αυτή, όμως, δεν μπορεί να φτάνει μέχρι του σημείου να υποδεικνύει ο ένας στον άλλον τι πρέπει να κάνει.
«Δηλαδή ούτε η κυβέρνηση να υπαγορεύει στο Χρηματιστήριο τη λειτουργία του, αλλά ούτε οι χρηματιστές να προσπαθούν να επιβάλλουν λύσεις της αρεσκείας τους στην πολιτική» ήταν το μήνυμα του κ. Ρέππα προς τους παράγοντες της αγοράς.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε επίσης ότι η οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση βοηθά την Ελλάδα να προοδεύει, η πορεία της οικονομίας είναι καλή, έχει σημειώσει θετικά αποτελέσματα και συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των καλυτέρων οικονομιών του κόσμου.
Για την ελληνική κεφαλαιαγορά ανέφερε ότι βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο μετά την αναβάθμισή της ότι και αναμένεται η έλευση των επενδυτών που τοποθετούνται σε αναπτυγμένες αγορές.
Σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση «τελεί υπό προθεσμία» ο κ. Ρέππας απάντησε ότι η κυβέρνηση κινείται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής, είναι κυβέρνηση τετραετίας και αυτό δεν αλλάζει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μέση Ανατολή: Ποιες χώρες διακόπτουν διυλιστήρια και παραγωγή LNG λόγω του πολέμου
- «Η θητεία μου στη Vogue ήταν γεμάτη φωνές» – Όταν η συγγραφέας του «Ο διάβολος φοράει Prada» ήταν βοηθός της Άννα Γουίντουρ
- Euroleague: «Αναβάλλονται οι αγώνες Μακάμπι – Χάποελ και Παρτιζάν – Ντουμάι BC»
- Χαλάνδρι: Το «ύποπτο» αντικείμενο στο ρωσικό προξενείο επρόκειτο για φαγητό
- Χαρίτσης: Ο Μητσοτάκης να μην επιτρέψει τη χρήση της Σούδας για τον πόλεμο – Να ενημερώσει άμεσα τη Βουλή
- H Vodafone συνδέεται με δορυφόρους για υπηρεσίες κινητής σε απομακρυσμένες περιοχές
