
Δεκάδες νεκροί και τραυματίες στην Ινδία από πτώση αμαξοστοιχίας σε ποταμό
Πενήντα επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 250 τραυματίστηκαν -οι περισσότεροι από τους οποίους νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση- από τον εκτροχιασμό επιβατικής αμαξοστοιχίας που έπεσε την Παρασκευή από γέφυρα σε ποταμό της νότιας Ινδίας.
34
Πενήντα επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 250 τραυματίστηκαν -οι περισσότεροι από τους οποίους νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση- από τον εκτροχιασμό επιβατικής αμαξοστοιχίας που έπεσε την Παρασκευή από γέφυρα σε ποταμό της νότιας Ινδίας.
Το τρένο εκτροχιάστηκε τη στιγμή που περνούσε από μία γέφυρα και τρία βαγόνια του (τέσσερα σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο) έπεσαν στον ποταμό Κανταλούντι, κοντά στην πόλη Καλικούτ του κρατιδίου Κεράλα.
Τα θύματα «δεν πνίγηκαν, σκοτώθηκαν από τη σύγκρουση» σύμφωνα με δηλώσεις της αστυνομίας, που εκτιμά ότι μέσα στα βαγόνια ενδέχεται να βρεθούν και άλλοι νεκροί. Στην περιοχή έχουν κληθεί και βατραχάνθρωποι, προκειμένου να βοηθήσουν στις έρευνες στην περίπτωση που τα νερά του ποταμού ανεβούν.
Εκπρόσωπος των ινδικών σιδηροδρόμων ανέφερε ότι η προκαταρκτική έρευνα που διεξάγεται για να διαπιστωθούν τα αίτια του δυστυχήματος έδειξε ότι έλειπε από τη μήκους 150 μέτρων γέφυρα μία από τις κύριες δοκούς στήριξης. Ένα κομμάτι της, μήκους 15 μέτρων, κατέρρευσε, και θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο ημέρες έως ότου αποκατασταθεί η γραμμή.
Το δυστύχημα αυτό είναι το δεύτερο που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια στην Κεράλα. Τουλάχιστον 105 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί το 1988, όταν τέσσερα βαγόνια του Αϊλαντ Εξπρές έπεσαν σε λίμνη κοντά στο Κίλον, ενώ πριν από δύο χρόνια 285 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 300 τραυματίστηκαν σε μετωπική σύγκρουση δύο τρένων στο Γκαϊσάλ του κρατιδίου της Δυτικής Βεγγάλης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ειρηνικός Ωκεανός: Αλλοι 4 νεκροί σε δολοφονικές επιθέσεις των ΗΠΑ κατά ταχύπλοων
- Αϊτή: Εντείνονται οι επιχειρήσεις κατά των συμμοριών, αλλά αυτές προσαρμόζονται
- Walt Disney: Εστειλαν με email τις απολύσεις – Καταργούνται περίπου 1.000 θέσεις εργασίας
- Τουρκία: Καταδίκασαν σε 2,5 χρόνια φυλάκιση τον δημοσιογράφο Αράπκιρλι
- Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν ξανά στο εδώλιο για βιασμό
- Το Ιράν καταγγέλλει τις ΗΠΑ για «σαφή διαστρέβλωση» έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ στο Συμβούλιο Ασφαλείας