Κερδοφορία ξανά για την Oracle; Κέρδη πάνω από τα προβλεπόμενα αναμένει η εταιρεία λογισμικού
Η τιμή της μετοχής της αμερικανικής κατασκευάστριας εταιρείας λογισμικού Oracle Corp. σημείωσε άνοδο μέχρι 15% μετά τις δηλώσεις στελεχών της ότι τα κέρδη του πρώτου τριμήνου της χρήσης κατά πάσα πιθανότητα θα είναι σε αντιστοιχία ή θα ξεπεράσουν την κατά 8% αύξηση που προβλέπουν οι οικονομικοί αναλυτές Call/Thomson Financial.
25
Η τιμή της μετοχής της αμερικανικής κατασκευάστριας εταιρείας λογισμικού Oracle Corp. σημείωσε άνοδο μέχρι 15% μετά τις δηλώσεις στελεχών της ότι τα κέρδη του πρώτου τριμήνου της χρήσης κατά πάσα πιθανότητα θα είναι σε αντιστοιχία ή θα ξεπεράσουν την κατά 8% αύξηση που προβλέπουν οι οικονομικοί αναλυτές Call/Thomson Financial.
Πρόκειται για την πρώτη καλή είδηση από το Μάρτιο, οπότε η Oracle ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τρίτου τριμήνου ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων λόγω της μείωσης των δαπανών από τις επιχειρήσεις για αγορά λογισμικού.
Τα καθαρά έσοδα της Oracle στο τέταρτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαΐου, μειώθηκαν στα 855 εκατ. δολάρια ή 15 σεντς ανά μετοχή από 926 εκατ. δολάρια ή 15 σεντς ανά μετοχή στο αντίστοιχο τρίμηνο του προηγουμένου έτους. Τα κέρδη 15 σεντς ανά μετοχή είναι υψηλότερα των εκτιμήσεων για κέρδη 14 σεντς ανά μετοχή των οικονομικών αναλυτών της First Call/Thomson Financial. Οι πωλήσεις της εταιρείας πάντως μειώθηκαν κατά 3,3% στα 3,26 δισ. δολάρια από 3,37 δισ. δολάρια.
Η ανακοίνωση της Oracle βρίσκεται πάντως σε αντίθεση με τις ανακοινώσεις στις οποίες προέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα κατασκευάστριες εταιρείες τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων της Nortel Networks Corp. και της JDS Uniphase Corp. Αμφότερες αναθεώρησαν προς τα κάτω τις προβλέψεις τους λόγω της μείωσης της ζήτησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εξάνθημα στον λαιμό του Τραμπ «φουντώνει» ξανά τα σενάρια για προβλήματα υγείας
- Στενά του Ορμούζ: Δυσοίωνο σενάριο από την Goldman Sachs για τις τιμές φυσικού αερίου
- Ο Τζόκοβιτς στους Λέικερς! ΛεΜπρόν και Ντόντσιτς υποδέχθηκαν τον κορυφαίο τενίστα (vids)
- Η Αμάντα Σέιφριντ πιστεύει ότι «ο σοσιαλισμός είναι μια υπέροχη ιδέα»
- Το Ιράν έκλεισε τα Στενά του Ορμούζ – «Θα βομβαρδίζουμε όλα τα πλοία» λένε οι Φρουροί της Επανάστασης
- Παν. Δουδωνής για Μέση Ανατολή: Η χώρα θέλει σοβαρότητα – Μαζέψτε τον υπουργό σας, Άδωνι Γεωργιάδη
