27

Στη δημιουργία 285.000 θέσεων εργασίας οδήγησε η εφαρμογή του 35ωρου στη Γαλλία από το 1996 έως τα τέλη του 2000, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

«Οι συμφωνίες για τη μείωση των ωρών εργασίας δημιούργησαν από τον Ιούνιο του 1996 έως τον Δεκέμβριο του 2000, 265.000 νέες θέσεις εργασίας, στις οποίες μπορούμε να προσθέσουμε και άλλες 20.000, που εκτιμάμε ότι δημιουργήθηκαν το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς», επισημαίνεται στην έκθεση της στατιστικής υπηρεσίας.


«Τα αποτελέσματα από τη μείωση του χρόνου εργασίας σε συνδυασμό με την οικονομική ανάκαμψη δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα αισιοδοξίας στα νοικοκυριά», αναφέρεται επίσης στην έκθεση, στην οποία διευκρινίζεται πως η ανεργία μειώθηκε κατά 4% από τον Ιούνιο του 1997 έως τον Ιούνιο του 2001 (από 12,5% σε 8,5%).


Στην έκθεση τονίζεται ακόμη ότι οι μισθωτοί είναι σε μεγάλο βαθμό ικανοποιημένοι από τη μείωση των ωρών εργασίας σε ότι αφορά τις συνθήκες ζωής τους, όμως παραμένουν προβληματισμένοι για τις συνθήκες εργασίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό