28

Λήγει σήμερα, Δευτέρα, στις 19:30 η τελευταία παράταση που δόθηκε από την κυβέρνηση για την υποβολή βελτιωμένων προσφορών από τους ενδιαφερόμενους για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΟΑ) και την ανάληψη του μάνατζμεντ της εταιρείας.

Η λύση της παράτασης προκρίθηκε από τα συναρμόδια υπουργεία Μεταφορών και Εθνικής Οικονομίας, προκειμένου να μην κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός. Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Μαΐου ο σύμβουλος της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Credit Suisse First Boston έκρινε ότι οι προσφορές που υποβλήθηκαν από τον εφοπλιστή Στ.Ρέστη, την εταιρεία ΑΧΟΝ και τις Κυπριακές Αερογραμμές δεν πληρούσαν τους όρους της σχετικής προκήρυξης.


Στο μεταξύ, έχει προκύψει ενδιαφέρον από την αυστραλιανή εταιρεία Intergrated Airlines Solutions, η οποία ενδιαφέρεται για το 65% του ομίλου, εξαιρουμένης της Olympic Catering. Στο σχήμα αυτό επιθυμούν να συμμετάσχουν και οι πιλότοι της ΟΑ με 20 εκατ. δολάρια (8 δισ. δρχ.). Σε σχετική συνάντηση που έλαβε χώρα το Σάββατο υπήρξε συμφωνία, όπως σημειώνει η εφημερίδα Ναυτεμπορική τη Δευτέρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ