
Η ιρανική Δικαιοσύνη απαγόρευσε προεκλογική συγκέντρωση του Χαταμί
Η δικαστική εξουσία στο Ιράν, που ελέγχεται από τους σκληροπυρηνικούς, απαγόρευσε προεκλογική συγκέντρωση του μεταρρυθμιστή απερχόμενου προέδρου της χώρας, Μοχαμάντ Χαταμί, ο οποίος θα επιδιώξει την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές της 8ης Ιουνίου.
31
Η δικαστική εξουσία στο Ιράν, που ελέγχεται από τους σκληροπυρηνικούς, απαγόρευσε προεκλογική συγκέντρωση του μεταρρυθμιστή απερχόμενου προέδρου της χώρας, Μοχαμάντ Χαταμί, ο οποίος θα επιδιώξει την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές της 8ης Ιουνίου.
Όπως μετέδωσε το Σάββατο το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας ΙRΝΑ, επικαλούμενο καλά πληροφορημένη πηγή του επιτελείου του Χαταμί, οι δικαστικές αρχές διέταξαν την αστυνομία να εμποδίσει την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης, που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα στο στάδιο Σιρουντί της Τεχεράνης.
Το σκεπτικό της απόφασης ήταν ότι απαγορεύεται η χρήση κρατικής περιουσίας για τη διεξαγωγή της προεκλογικής εκστρατείας των δέκα υποψηφίων που θα διεκδικήσουν το ύπατο αξίωμα.
Νωρίτερα εκπρόσωπος του Χαταμί είχε δηλώσει ότι η συγκέντρωση της Δευτέρας θα ήταν η μοναδική δημόσια εκδήλωση που επρόκειτο να πραγματοποιήσει ο πρόεδρος, για να μιλήσει στους οπαδούς του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Πάμε μια βόλτα» στο MEGA: Καλεσμένος της Νίκης Λυμπεράκη ο Σωτήρης Τσαφούλιας
- Το όμορφο βίντεο της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη γιορτή της μητέρας (vid)
- Λειψυδρία: Γιατί οι βροχές δεν αρκούν για να αντιμετωπιστεί – Απώλειες έως 70% στα δίκτυα
- Τσουκαλάς για Δημητριάδη: Ο «επιτελικός ωτακουστής» δίνει συνέντευξη επιδιώκοντας την πολιτική του νεκρανάσταση
- Πυρά ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση – Ένας πρωθυπουργός που εκβιάζεται από τον έμπορο του Predator και μια χώρα ξέφραγο αμπέλι
- Οι Πολ ΜακΚάρτνεϊ και Ρίνγκο Σταρ στο πρώτο τους ντουέτο θύμισαν εποχές Beatles

