
Σε τέλμα οι διαπραγματεύσεις για την πώληση τουρκικού νερού στο Ισραήλ
Χωρίς αποτέλεσμα κατέληξαν οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις που είχαν την Πέμπτη στην τουρκική πρωτεύουσα αντιπροσωπείες του Ισραήλ και της Τουρκίας για τη μεταφορά νερού από τον ποταμό Μανάβγκατ στο Ισραήλ, το οποίο αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα λειψυδρίας.
37
Χωρίς αποτέλεσμα κατέληξαν οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις που είχαν την Πέμπτη στην τουρκική πρωτεύουσα αντιπροσωπείες του Ισραήλ και της Τουρκίας για τη μεταφορά νερού από τον ποταμό Μανάβγκατ στο Ισραήλ, το οποίο αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα λειψυδρίας.
Ανυπέρβλητο εμπόδιο κατά τις οκτάωρες διαπραγματεύσεις, κεκλεισμένων των θυρών, παρέμεινε για πολλοστή φορά η τιμή του νερού. Η ισραηλινή πλευρά προσήλθε στις συνομιλίες ισχυριζόμενη πως η τιμή που ζητά η Αγκυρα προσεγγίζει αυτή της λειτουργίας εγκαταστάσεων αφαλάτωσης θαλασσινού νερού.
Η Αγκυρα, από την πλευρά της, ζήτησε να έχουν ευνοϊκή μεταχείριση οι τουρκικές ναυτιλιακές εταιρείες στην τελική επιλογή για το έργο μεταφοράς του νερού από τα μεσογειακά παράλια της Τουρκίας στο λιμάνι Ασκελόν του Ισραήλ, όπως μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
Οι διαπραγματεύσεις για το θέμα διαρκούν εδώ και δυόμισι χρόνια, ενώ η επόμενη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών ορίστηκε για το φθινόπωρο, μετά την κατάθεση τον προσεχή Οκτώβριο των προτάσεων των εταιρειών για τη μεταφορά του νερού.
Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, δημιουργήθηκε ιδιαίτερα ψυχρό κλίμα όταν η τουρκική αντιπροσωπεία ζήτησε από την ισραηλινή να μη διαδίδονται φήμες ότι το Ισραήλ πρόκειται να «αγοράσει τον ποταμό Μανάβγκατ», παρατήρηση την οποία οι Ισραηλινοί απέκρουσαν, λέγοντας ότι πρόκειται για ψευδείς πληροφορίες που δημοσιεύει ο Τύπος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Πάμε μια βόλτα» στο MEGA: Καλεσμένος της Νίκης Λυμπεράκη ο Σωτήρης Τσαφούλιας
- Το όμορφο βίντεο της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη γιορτή της μητέρας (vid)
- Λειψυδρία: Γιατί οι βροχές δεν αρκούν για να αντιμετωπιστεί – Απώλειες έως 70% στα δίκτυα
- Τσουκαλάς για Δημητριάδη: Ο «επιτελικός ωτακουστής» δίνει συνέντευξη επιδιώκοντας την πολιτική του νεκρανάσταση
- Πυρά ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση – Ένας πρωθυπουργός που εκβιάζεται από τον έμπορο του Predator και μια χώρα ξέφραγο αμπέλι
- Οι Πολ ΜακΚάρτνεϊ και Ρίνγκο Σταρ στο πρώτο τους ντουέτο θύμισαν εποχές Beatles

