Συνέδριο για το ελαιόλαδο: Οι ευεργετικές του ιδιότητες στην καλή λειτουργία του οργανισμού
Αθήνα:Πανευρωπαϊκό συνέδριο με θέμα "Ελαιόλαδο, ευεξία και γήρας" ξεκινά αύριο, 24 Μαΐου, και ολοκληρώνεται το Σάββατο 26 Μαΐου στο Κιέτι της Ιταλίας. Επί τάπητος θα τεθούν, από τους πιο έγκριτους Ευρωπαίους επιστήμονες στο χώρο της υγείας, η ευεργετική δράση του ελαιόλαδου και, κατ΄ επέκταση, της μεσογειακής διατροφής σε αθηροσκληρωτικές νόσους, στο διαβήτη, στον καρκίνο κ.ά. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν οι Αντωνία Τριχοπούλου και Δημήτριος Τριχόπουλος.
Αθήνα:Πανευρωπαϊκό συνέδριο με θέμα «Ελαιόλαδο, ευεξία και γήρας» ξεκινά αύριο, 24 Μαΐου, και ολοκληρώνεται το Σάββατο 26 Μαΐου στο Κιέτι της Ιταλίας. Επί τάπητος θα τεθούν, από τους πιο έγκριτους Ευρωπαίους επιστήμονες στο χώρο της υγείας, η ευεργετική δράση του ελαιόλαδου και, κατ΄ επέκταση, της μεσογειακής διατροφής σε αθηροσκληρωτικές νόσους, στο διαβήτη, στον καρκίνο κ.ά. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν οι Αντωνία Τριχοπούλου και Δημήτριος Τριχόπουλος.
Η κ. Τριχοπούλου, καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα αναπτύξει θέματα που αφορούν στην έρευνα για το ελαιόλαδο και στους κανόνες διατροφής που προκύπτουν από αυτήν, ενώ ο κ. Τριχόπουλος, ως εκπρόσωπος του Αντικαρκινικού Κέντρου Πρόληψης του Harvard, Boston Massachusetts USA, θα αναπτύξει θέματα που άπτονται της αντικαρκινικής δράσης της μεσογειακής διατροφής.
Το συνέδριο θα καλύψει ο συντάκτης του health.in.gr Γιάννης Δεβετζόγλου, έτσι, με την ολοκλήρωση των εργασιών του τριημέρου, θα υπάρχει εκτενής ενημέρωση για τα εν λόγω θέματα, τεκμηριωμένη από τους εγκυρότερους ερευνητές στο χώρο.
health.in.gr
- Ζάκυνθος: Την Τετάρτη η κηδεία του Λίο που κατασπαράχθηκε από το πίτμπουλ
- ΔΕΗ: «Quiet Hour» στο δίκτυο καταστημάτων για πιο συμπεριληπτική εμπειρία των πελατών της
- Τι είπε ο Χάρπερ για Ολυμπιακό: «Χαίρομαι που με θέλουν ομάδες υψηλού επιπέδου, αλλά πιστεύω στη Χάποελ»
- Ουρακοτάγκος του Ταπανούλι: Φόβοι για τον σπανιότερο πίθηκο του κόσμου μετά τον κυκλώνα στη Σουμάτρα
- Μόνο 6 χώρες στον κόσμο διαθέτουν πυρηνικά υποβρύχια – Χρειάζεται περισσότερα η Ευρώπη;
- Σπάει ρεκόρ η ακρίβεια στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι – Είδος πολυτελείας το κρέας
