Κατά 29% μειώθηκαν τα κέρδη της UBS το α τρίμηνο
Κατά 29% συρρικνώθηκαν τα κέρδη της μεγαλύτερης ελβετικής τράπεζας UBS AG κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, λόγω της πτώσης των προμηθειών για αναδοχές και αγοραπωλησία μετοχών και των ζημιών που παρουσίασε η μονάδα διαχείρισης ιδιωτικών χαρτοφυλακίων.
50
Κατά 29% συρρικνώθηκαν τα κέρδη της μεγαλύτερης ελβετικής τράπεζας UBS AG κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, λόγω της πτώσης των προμηθειών για αναδοχές και αγοραπωλησία μετοχών και των ζημιών που παρουσίασε η μονάδα διαχείρισης ιδιωτικών χαρτοφυλακίων.
Η κερδοφορία του διεθνούς χρηματοπιστωτικού οίκου υποχώρησε στα 1,58 δισ. φράγκα (351,463 δισ. δρχ.) ή 3,3 φράγκα ανά μετοχή, έναντι 2,2 δισ. φράγκων (489,380 δισ. δρχ.) ή 5,1 φράγκων ανά μετοχή που καταγράφηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2000.
Όπως μεταδίδει ο δικτυακός τόπος Bloomberg, η μείωση των κερδών του ελβετικού κολοσσού υπήρξε μεγαλύτερη από εκείνη των ανταγωνιστών της Citigroup Inc, BNP Paribas SA, ABN Amro Holding NV, που επίσης παρουσίασαν μέτρια οικονομικά αποτελέσματα, λόγω της πτώσης των εσόδων της μονάδας επενδυτικής τραπεζικής.
Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της UBS, τα προ φόρων κέρδη του χρηματιστηριακού βραχίονα συρρικνώθηκαν για το εν λόγω διάστημα κατά 50% και εκτιμάται ότι η συνολική κερδοφορία για το τρέχον έτος θα είναι χαμηλότερη από εκείνη του 2000.
Αναλυτές του κλάδου θεωρούν ότι η επενδυτική τραπεζική διέρχεται δύσκολη περίοδο, καθώς η συναλλακτική δραστηριότητα στις χρηματιστηριακές αγορές κινείται σε μέτριους ρυθμούς, πλήττοντας έτσι τα έσοδα των διεθνών οίκων από τις σχετικές εργασίες. Υπό αυτό το πρίσμα, τα αποτελέσματα της UBS για το πρώτο τρίμηνο κρίνονται αρκετά ικανοποιητικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραγωδία στη Λεωφόρο Ποσειδώνος: Ενας νεκρός και δύο τραυματίες σε σύγκρουση πέντε οχημάτων
- Δασμοί: Εφετείο απορρίπτει το αίτημα της κυβέρνησης Τραμπ να καθυστερήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων
- Ιράν: Θα ήταν χαζό να θεωρήσουμε πως όσα συμβαίνουν μακριά από τα σύνορά μας δεν μας αφορούν, λέει η Μελόνι
- Ιράν: Χτυπήθηκε από drones το αρχηγείο του στρατού της Αυστραλίας στη Μέση Ανατολή
- Λίβανος: Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μανάρ μεταδίδει ότι βομβαρδίστηκε από το Ισραήλ
- Φωτιά μετά από έκρηξη στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ριάντ