Επτά στους δέκα Έλληνες παίρνουν άσκοπα αντιβιοτικά χάπια
Θεσσαλονίκη: Χωρίς λόγο παίρνουν αντιβιοτικά επτά στους δέκα Έλληνες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απότομη αύξηση της αντοχής του πνευμονόκοκκου και του στρεπτόκοκκου σε αυτά τα φάρμακα.
Θεσσαλονίκη: Χωρίς λόγο παίρνουν αντιβιοτικά επτά στους δέκα Έλληνες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απότομη αύξηση της αντοχής του πνευμονόκοκκου και του στρεπτόκοκκου στα συγκεκριμένα φάρμακα.
Το συμπέρασμα προκύπτει από σφυγμομέτρηση του ΕΟΦ που έγινε στα τέλη του 2000 σε 3.000 υγιείς Έλληνες.
Ειδικότερα, δύο στους τρεις Έλληνες λαμβάνουν αντιβιοτικά για να αντιμετωπίσουν το κρυολόγημα, τη γρίπη και για να «ρίξουν» τον πυρετό. Το 80% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι μόλις αισθανθεί καλύτερα διακόπτει τα αντιβιοτικά χωρίς να συμβουλευτεί γιατρό και το 73% ότι έχει κάποιο αντιβιοτικό στο σπίτι «για ώρα ανάγκης».
Πηγή: ΜΠΕ
health.in.gr
- Ο Αντόνιο Κόστα απαντά στον Τραμπ: «Η απειλή πολιτικής παρέμβασης στην ΕΕ είναι απαράδεκτη»
- Παραπέμπονται για «εγκληματική οργάνωση» αγρότες στην Κρήτη – Λάδι στη φωτιά από την κυβέρνηση
- Ο Σάββας Παντελίδης αναλαμβάνει την ΑΕΛ Novibet
- ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένο μπιφτέκι λόγω σαλμονέλας
- Ουκρανία: Οι ΗΠΑ επιθυμούν να παραχωρήσει το Ντονμπάς, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο – «Σπόντες» Ευρωπαίων
- Xρυσές Σφαίρες 2026: One Battle After Another, Βουγονία και τέρατα – Όλες οι υποψηφιότητες



