
Η ατζέντα του Κύπριου προέδρου κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα
Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό θα είναι το βασικό θέμα της συζήτησης του Κύπριου προέδρου, Γλαύκου Κληρίδη, με τον Έλληνα ομόλογό του, Κωστή Στεφανόπουλο. Στην επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα, που ξεκινά την Τετάρτη, αναφέρθηκε ο κ. Κληρίδης σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
29
Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό θα είναι το βασικό θέμα της συζήτησης του Κύπριου προέδρου, Γλαύκου Κληρίδη, με τον Έλληνα ομόλογό του, Κωστή Στεφανόπουλο. Στην επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα, που ξεκινά την Τετάρτη, αναφέρθηκε ο κ. Κληρίδης σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Η επίσκεψή μου στην Αθήνα έχει διπλό χαρακτήρα, συμβολικό και ουσιαστικό» τόνισε ο ίδιος. Θα φτάσει στην πρωτεύουσα την Τετάρτη συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών, Γιαννάκη Κασουλίδη, τον υφυπουργό παρά τω προέδρω, Παντελή Κούρο, και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Μιχάλη Παπαπέτρου. Η κυπριακή αντιπροσωπεία θα αναχωρήσει για τη Λευκωσία το απόγευμα της Παρασκευής.
«Οι προσπάθειες για ενίσχυση του Κυπριακού, η παρούσα φάση των εξελίξεων και τα διάφορα πιθανά σενάρια, οι απειλές της Τουρκίας, που στόχο έχουν να παρεμποδίσουν την ένταξη της Κύπρου, αποτελούν τα κύρια θέματα για τα οποία θα έχω συνομιλίες με τον κ. Στεφανόπουλο και τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Με την ευκαιρία, θα εκφράσω τις ευχαριστίες του κυπριακού λαού και προς τον πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη» τόνισε ο κ. Κληρίδης.
«Αποδίδω ιδιαίτερη σημασία στην επίσκεψη αυτή, κατά την οποία θα μου δοθεί η ευκαιρία να εκφράσω για άλλη μία φορά την ευγνωμοσύνη της Κύπρου για την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στον αγώνα μας για δικαίωση και επανένωση του τόπου μας, και ιδιαίτερα για την ελληνική υποστήριξη σε δύο σημαντικούς πυλώνες, που τάσσονται στην υπηρεσία της επίτευξης του στόχου της δικαίωσης: την ενταξιακή πορεία της Κύπρου και την ενίσχυση της αμυντικής της θωράκισης στα πλαίσια του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου» προσέθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σεισμός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Ομαδική αγωγή παικτών κατά της FIFA για δισεκατομμύρια ευρώ
- Μενίδι: Συνεχίζεται η δίκη για τον Μάριο που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα – «Εμείς δεν ρίχναμε πιστολιές»
- Επίσημη επίσκεψη του Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
- Η Τσέλσι στα χνάρια του Τιτανικού: Σπάει αρνητικά ρεκόρ και κινδυνεύει να… βυθιστεί (vids, pics)
- Κρήτη: Εξαφάνιση 43χρονης – Τα πρώτα ευρήματα από τις έρευνες
- Λιοσίων: Αποσωληνώθηκε η 16χρονη που παρασύρθηκε από μηχανή και εγκαταλείφθηκε αιμόφυρτη


