
Το Πεκίνο επιτρέπει την πρόσβαση των ΗΠΑ στο κατασκοπευτικό αεροσκάφος
Η Κίνα θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να επιθεωρήσουν το αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος ΕΡ-3, όπως μετέδωσε την Κυριακή το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της ασιατικής χώρας, Xinhua. Την πληροφορία επιβεβαίωσε λίγο αργότερα ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών, Τανγκ Ζιαχουάν.
29
Η Κίνα θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να επιθεωρήσουν το αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος ΕΡ-3, όπως μετέδωσε την Κυριακή το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της ασιατικής χώρας, Xinhua. Την πληροφορία επιβεβαίωσε λίγο αργότερα ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών, Τανγκ Ζιαχουάν.
Το αεροπλάνο βρίσκεται στο αεροδρόμιο Λινγκσούι, όπου θα ταξιδέψουν οι Αμερικανοί ειδικοί για να επιθεωρήσουν την κατάστασή του. Ήδη η Κίνα έχει ολοκληρώσει την εξέταση του αεροσκάφους, και έχει περατωθεί η διαδικασία συλλογής στοιχείων.
Επίσης, η Ουάσινγκτον συμφώνησε, κατά το πρακτορείο, στην καταβολή ενός ποσού προς το Πεκίνο για το περιστατικό, το ύψος του οποίου απομένει να καθοριστεί σε μελλοντικές διαπραγματεύσεις. Σε αυτές θα επιχειρηθεί και ο τελικός συμβιβασμός ανάμεσα στις δύο πλευρές, ώστε να κλείσει η υπόθεση που οδήγησε σε όξυνση των σινοαμερικανικών σχέσεων.
Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Ντικ Τσένι τις χαρακτήρισε «πολύ θετικές».
Τελευταία ενημέρωση: 19:00
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πόλεμος Ιράν: Ποιες ριζικές αλλαγές θα επιφέρει στο παγκόσμιο ενεργειακό σύστημα
- Γιατί το Netflix στρέφει το streaming προς την παραδοσιακή TV
- Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 2-0: Κατέκτησε το 29ο πρωτάθλημα στην ιστορία της η «Μπάρτσα»!
- Γιορτή σήμερα 11 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]
- Μίλαν-Αταλάντα 2-3: «Κραχ» των γηπεδούχων και κίνδυνος να χάσει το Champions League



