35

Οι πόρτες της Νέας Δημοκρατίας είναι ανοιχτές για όλους, δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, σε εφ όλης της ύλης συνέντευξή του στην εφημερίδα Απογευματινή της Κυριακής. Εμφανίζεται σίγουρος για τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές και εξαπολύει για μια ακόμη φορά σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης.

«Η επιστροφή του Σουφλιά στη ΝΔ σηματοδοτεί την απόφαση όλων μας να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν και να κοιτάξουμε το μέλλον. Στο ίδιο πλαίσιο θα κινηθεί η όποια απόφασή μας για στελέχη που αυτή τη στιγμή βρίσκονται είτε εκτός πολιτικής είτε εκτός ΝΔ» δηλώνει ο κ. Καραμανλής, διευκρινίζοντας ωστόσο «ότι η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική».


Κληθείς να σχολιάσει ειδικότερα την περίπτωση του προέδρου του Κινήματος Ελεύθερων Πολιτών, Δημήτρη Αβραμόπουλου, επισημαίνει ότι για όποιον συμφωνεί με αυτές τις προγραμματικές θέσεις και δεσμεύσεις οι πόρτες της ΝΔ είναι ανοιχτές. Χαρακτηρίζει «λυμένο» το ζήτημα της επιστροφής του Ανδρέα Ανδριανόπουλου και του Στέφανου Μάνου, τονίζοντας ότι «τα διαδικαστικά θα τα πούμε στην πορεία».

Σχετικά με την επιστροφή του Γιώργου Σουφλιά στο κόμμα, ο κ. Καραμανλής δηλώνει ότι με την επάνοδό του στην ΝΔ ένιωσε «να φεύγει από πάνω του ένα βάρος». Ο ίδιος εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο κ. Σουφλιάς «αγαπά την παράταξη» και ότι θα πετύχει ως γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος.


Επίθεση στη κυβέρνηση


Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται βέβαιος για τη νίκη του κόμματός του στις εκλογές, σημειώνοντας ότι αυτήν τη φορά «δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν οι ασχήμιες, οι αθλιότητες και οι αλχημείες των τελευταίων ετών».


Επικρίνει σκληρά την κυβέρνηση τόσο για τη στάση της στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης όσο και για την οικονομική της πολιτική.


«Η κυβέρνηση δεν τόλμησε, δεν θέλησε να πράξει το χρέος της» επισημαίνει για την αναθεώρηση του Συντάγματος και προσθέτει: «Η αλήθεια είναι ότι χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία για ανανέωση των θεσμών μας. Και αυτό είναι λυπηρό.»


Σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική και τις πρόσφατες αποφάσεις για περικοπές κονδυλίων από τα εξοπλιστικά πρόγραμμα, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «χρησιμοποιεί ως προπέτασμα καπνού τριτοκοσμικά διλήμματα του τύπου εξοπλισμοί ή κοινωνική πολιτική προκειμένου να αποκρύψει ότι υπάρχουν μαύρες τρύπες που πρέπει να καλυφθούν, ότι ο προϋπολογισμός που μόλις από τρεις μήνες χαρακτήριζε πλεονασματικό ήταν πλασματικός και ελλειμματικός».


Τέλος, ο κ. Καραμανλής εμφανίζεται ανυποχώρητος και στο θέμα της διαπλοκής αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν βάζω νερό στο κρασί μου σε θέματα που αφορούν στην ποιότητα της δημοκρατίας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ