27

Ενισχύσεις στους χαμηλοσυνταξιούχους, τη στήριξη των «ευάλωτων» κοινωνικών ομάδων και των πολύτεκνων οικογενειών, καθώς και την αύξηση των δαπανών για την υγεία και την παιδεία, προανήγγειλε την Τρίτη ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου.

Εγκαινιάζοντας το νέο κτίριο της ΔΟΥ στην Κυψέλη, ο κ. Παπαντωνίου είπε ότι τα μέτρα αυτά θα περιλαμβάνονται σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, που θα αναγγελθεί την Πέμπτη από τον πρωθυπουργό και το οποίο θα στοχεύει στην αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.


Ο ΥΠΕΘΟ ανέφερε ότι τα πλεονάσματα των εσόδων που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα έτη στον κρατικό προϋπολογισμό μαζί με ορισμένες ανακατανομές δαπανών «μπορούν να δικαιώσουν μια κοινωνικότερη στροφή στην οικονομική πολιτική, η οποία θα επιτρέψει την αποτελεσματικότερη προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».


Τόνισε δε ότι «η κοινωνική πολιτική δεν ασκείται με λόγια και με ρητορείες κενές περιεχομένου. Ασκείται με ουσιαστικές πολιτικές αποφάσεις, οι οποίες κατευθύνουν τους πόρους, τα έσοδα, τα οποία με τόσο κόπο συλλέγουμε, σε αυτούς τους οποίους πραγματικά ανήκουν.»


«Τα έσοδα αυτά -κατέληξε ο ΥΠΕΘΟ- ανήκουν στους χαμηλοσυνταξιούχους, τους οποίους ενισχύουμε μέσα από τον ΟΓΑ και μέσα από το ΕΚΑΣ. Ανήκουν στο χώρο του κοινωνικού κράτους, τη δημόσια εκπαίδευση αλλά και στο ΕΣΥ, ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, σε όλους εκείνους που έχουν ανάγκη στήριξης, που είναι αποκλεισμένοι κοινωνικά, μέσα από τη χρηματοδότηση ενός φιλόδοξου προγράμματος κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.»


Θα δημιουργήσουμε 300.000 θέσεις εργασίας


«Μέχρι το τέλος της τετραετίας που διανύουμε ως κυβέρνηση θα δημιουργήσουμε 300.000 νέες θέσεις απασχόλησης για τους νέους της χώρας. Αυτό αποτελεί μία υπόσχεσή μας, που θα την υλοποιήσουμε με κάθε θυσία» δήλωσε την Τρίτη ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, Χρήστος Πάχτας, ο οποίος μαζί με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κώστα Λαλιώτη, μετέβησαν -μετά τα εγκαίνια που έγιναν στην παράκαμψη της Καβάλας- στο νέο εμπορευματικό λιμάνι της πόλης και ενημερώθηκαν για τις φάσεις των κατασκευών.


Αναφερόμενος στο νέο λιμάνι της Καβάλας, ο κ. Πάχτας είπε ότι «έπειτα από πολλές προσπάθειες και αντεγκλήσεις συνεννοηθήκαμε τελικά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συγχρηματοδοτήσουμε μέσα από το Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης το νέο λιμάνι της Καβάλας, και η παρέμβασή μας θα ολοκληρωθεί με διασφαλισμένους πόρους περίπου 12 δισεκατομμυρίων δραχμών».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ