Αρχές Απριλίου στη δημοσιότητα η βρετανική έκθεση, ακολουθεί ο διάλογος
Την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου ξεκινά η «μάχη» της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, καθώς η συμβουλευτική έκθεση του βρετανικού οίκου Government Actuarys -που παραδίδεται στην κυβέρνηση εντός της εβδομάδας- θα δημοσιοποιηθεί στις αρχές του επόμενου μήνα και ακολούθως θα γίνουν γνωστές οι κυβερνητικές θέσεις, προκειμένου να ξεκινήσει και ο κοινωνικός διάλογος.
61
Την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου ξεκινά η «μάχη» της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, καθώς η συμβουλευτική έκθεση του βρετανικού οίκου Government Actuarys -που παραδίδεται στην κυβέρνηση εντός της εβδομάδας- θα δημοσιοποιηθεί στις αρχές του επόμενου μήνα και ακολούθως θα γίνουν γνωστές οι κυβερνητικές θέσεις, προκειμένου να ξεκινήσει και ο κοινωνικός διάλογος.
Όπως έχουν ανακοινώσει οι ηγεσίες των υπουργείων Εργασίας και Εθνικής Οικονομίας, οι Βρετανοί θα παραδώσουν εντός της τρέχουσας εβδομάδας τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας και την πρώτη εβδομάδα του επόμενου μήνα τις συστάσεις.
Αμέσως μετά η ελληνική κυβέρνηση θα δημοσιοποιήσει τις επίσημες θέσεις της και θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα ο κοινωνικός διάλογος με τους αρμόδιους φορείς. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή έως το καλοκαίρι του 2001, προκειμένου να έχει ψηφιστεί έως το τέλος του έτους.
Το υπουργείο Εργασίας ξεκαθαρίζει ότι από τις αλλαγές στον ασφαλιστικό χάρτη της χώρας δεν θα θιγούν όσοι συνταξιοδοτηθούν έως το 2004. Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει επίσης ότι δεν είναι δεσμευτικές για αυτήν οι συστάσεις της Government Actuarys, η οποία θα προτείνει:
- Συνταξιοδότηση στα 65 έτη για όσους ασφαλίστηκαν μεταξύ 1983 – 1993, κατάργηση των πρόωρων συντάξεων και αλλαγές στο καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
- Καθιέρωση πλαφόν στις συντάξεις, προκειμένου να μην ξεπερνούν το 60% του συντάξιμου μισθού, έναντι 80% που είναι σήμερα για την κύρια σύνταξη.
- Αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων των ειδικών ταμείων – ΔΕΚΟ, τράπεζες, υπηρεσίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βγάζει από τον «πάγο» την εμπορική συμφωνία ΕΕ – ΗΠΑ
- Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός: Το 3-0 από τον Ζέλσον Μαρτίνς με προβολή (vid)
- Από τα reality στην πολιτική: Η Σάρον Όσμπορν «γλυκοκοιτάζει» το δημαρχείο του Μπέρμιγχαμ
- Στα άκρα η κόντρα Κίνας – Παναμά για τα λιμάνια της διώρυγας
- Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη – Εξαφανίστηκε 14χρονος από δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων
- Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 0-3: «Τριάρα» και κορυφή για τους Πειραιώτες! (vids)

