
Mε τον υπουργό Παιδείας θα συναντηθούν οι πρυτάνεις
Οι πρυτάνεις όλων των ΑΕΙ αποφάσισαν αναστολή των κινητοποιήσεών τους στα πανεπιστήμια, έως ότου να διενεργηθούν οι φοιτητικές εκλογές που έχουν οριστεί για τις 18 Απριλίου. Την Τετάρτη θα συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου με θέμα την ανωτατοποίηση των ΤΕΙ.
56
Οι πρυτάνεις όλων των ΑΕΙ αποφάσισαν αναστολή των κινητοποιήσεών τους στα πανεπιστήμια, έως ότου να διενεργηθούν οι φοιτητικές εκλογές που έχουν οριστεί για τις 18 Απριλίου. Την Τετάρτη θα συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου με θέμα την ανωτατοποίηση των ΤΕΙ.
Παρ όλα αυτά, τα Επιστημονικά Επιμελητήρια της Θεσσαλονίκης (Οικονομικό, Γεωτεχνικό και Τεχνικό), οι επιστημονικοί σύλλογοι και μέλη της φοιτητικής κοινότητας των πανεπιστημίων της περιοχής θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης στην Καμάρα.
Σε ανακοίνωσή τους, τα Επιστημονικά Επιμελητήρια και οι Σύλλογοι Μηχανικών Κεντρικής Μακεδονίας υποστηρίζουν ότι η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για ανωτατοποίηση των ΤΕΙ αποτελεί κοινωνική πρόκληση, ισοπεδώνει τη γνώση και δυναμιτίζει την ανάπτυξη της χώρας.
Περαιτέρω, ζητούν την άμεση απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με την πανεπιστημονική κοινότητα, τους επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς, χωρίς αιφνιδιασμούς από πλευράς υπουργείου Παιδείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Μπαρτζώκας για Final-4: «Πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα, πάντα υπάρχει πίεση»
- Βρετανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας – Τι αναφέρει στην επιστολή του
- Καλλιθέα: Στη φυλακή ο 58χρονος που πυροβόλησε με ούζι μέσα σε μπαρ στην Καλλιθέα
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους που σκότωσαν και πέταξαν 54χρονο στον Λουδία
- Πειραιάς: Φορτίο μαμούθ με 46 κιλά κοκαΐνη κατέσχεσαν οι Αρχές στο λιμάνι
- Η Γη περνάει μέσα από συντρίμμια αρχαίου σουπερνόβα – Τα ίχνη του βρέθηκαν στην Ανταρκτική

