
Οι υπουργοί Γεωργίας Ελλάδας και Τουρκίας ανάμεσα στα φετινά τιμώμενα πρόσωπα
Οι υπουργοί Γεωργίας Ελλάδας και Τουρκίας, Γιώργος Ανωμερίτης και Γιουσούφ Γκιοκάπλ, είναι δύο από τα πρόσωπα που θα τιμηθούν με το βραβείο Ειρήνης και Φιλίας Αμπντί Ιπεκτσί 2000 - 2001. Το ειδικό βραβείο Ιπεκτσί θα απονεμηθεί και στον Ασάφ Γκουνερί, ένθερμο υποστηρικτή της ελληνοτουρκικής προσέγγισης.
38
Οι υπουργοί Γεωργίας Ελλάδας και Τουρκίας, Γιώργος Ανωμερίτης και Γιουσούφ Γκιοκάπλ, είναι δύο από τα πρόσωπα που θα τιμηθούν με το βραβείο Ειρήνης και Φιλίας Αμπντί Ιπεκτσί 2000 – 2001. Το ειδικό βραβείο Ιπεκτσί θα απονεμηθεί και στον Ασάφ Γκουνερί, ένθερμο υποστηρικτή της ελληνοτουρκικής προσέγγισης.
Με το βραβείο Ειρήνης και Φιλίας θα τιμηθούν, επίσης, οι επιχειρηματίες Παναγιώτης Κουτσίκος και Σαρίκ Τάρα, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Νίκος Κιάος, και οι πρυτάνεις των Πανεπιστημίων Αθηνών και Κωνσταντινούπολης, Κωνσταντίνος Δημόπουλος και Κεμάλ Αλεμντάρογλου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού τμήματος της Γραμματείας των βραβείων Ιπεκτσί, το Βραβείο Επικοινωνίας θα λάβουν οι δήμαρχοι Μούγλων και Χαλκίδας, Οσμάν Γκιουρούν και Χαράλαμπος Μανιάτης, οι δήμαρχοι Τεκίρνταγ και Σαπών, Οσμάν Ταμπάκ και Ντίνος Χαριτόπουλος, το Ελληνοτουρκικό Forum συνεργασίας, ο τραγουδιστής Φαίδων, η εγγονή του Ισμέτ Ινονού, Γκιουλσούν Μπιλγκεχάν, οι διευθυντές της «Φωνής της Αμερικής» Ελλάδας και Τουρκίας, Γιώργος Μπίτσης και Τατζλάν Σούερντεμ, ο μπασκετμπολίστας Ιμπραήμ Κουτλουάι και ο αθλητικός συντάκτης Μανόλης Μαυρομάτης.
Τα λογοτεχνικά βραβεία απονέμονται στην Λία Μεγάλου – Σεφεριάδου για το μυθιστόρημά της «Σαν το μετάξι» (α βραβείο), στη Λένα Μερίκα για το μυθιστόρημά της «Με κύμινο και αγάπη» (β βραβείο) και στον Πάνο Μισερλή για την ποιητική του συλλογή «Ποιήματα για τον Αμπντί Ιπεκτσί» (γ βραβείο).
Τα λαογραφικά βραβεία απονέμονται στον Γιώργο Καριώτη για το έργο του «Μνήμες Επιβατών» (α βραβείο) και στην Σούλα Τόσκα – Καμπά για το βιβλίο της «Παραδοσιακοί χοροί Μακεδονίας, Θράκης, Μ.Ασίας και Πόντου» (β βραβείο).
Τα μαθητικά βραβεία για την έκθεση με θέμα «Η φιλία των δύο λαών πάνω στα ερείπια των σεισμών» απονέμονται στη μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου από τον Αγ. Στέφανο Αττικής, Αννα Ρωμανού (β βραβείο), στον καθηγητή της, Γιάννη Κωβαίο (δημόσιος έπαινος) και στη μαθήτρια της Α΄ Γυμνασίου από την Ανω Τούμπα Θεσσαλονίκης, Αικατερίνη Μιχαηλίδου (γ βραβείο).
Τα βραβεία μουσικών συνθέσεων απονέμονται στο Σπύρο Δοφορίτη για το έργο «Τρία τραγούδια για φωνή και πιάνο» σε ποίηση Ναζίμ Χικμέτ (α βραβείο) και στον Πάνο Αμελίδη για του έργο «Σπουδή στο Ναζίμ Χικμέτ» (β βραβείο).
Το πρώτο βραβείο ντοκιμαντέρ απονέμεται στη σκηνοθέτιδα Μαρία Μαυρίκου για το έργο της με τίτλο «Το ταξίδι».
ΜΠΕ
- Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Πού μπορούν να συναντηθούν οι δύο «αιώνιοι»
- Apple: Ο Τιμ Κουκ παραδίδει 4 τρισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης μετά από 15 χρόνια
- Αταμάν: «Θα δώσουμε μάχη για να πάμε στο Final Four»
- Τρεις συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»
- Το συμβολικό κολιέ που φόρεσε η Κέιτ Μίντλετον για να τιμήσει την βασίλισσα Ελισάβετ
- Ο Τραμπ παρατείνει την εκεχειρία με το Ιράν – Περιμένει την πρόταση της Τεχεράνης

