56

Επιστολή, με την οποία αποτρέπει τον Πάπα να επισκεφθεί την Ελλάδα, απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στο Βατικανό. «Δεν επιθυμούμε να διατυπώσουμε αντίρρηση στην επίσκεψή σας» αναφέρει στην επιστολή του. Ωστόσο, αναπτύσσει τα ζητήματα που χωρίζουν τις δύο Εκκλησίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα την Παρασκευή, στο έγγραφό του ο Αρχιεπίσκοπος αναπτύσσει τα ιστορικά, κοινωνικά και θεολογικά ζητήματα που χωρίζουν την Ορθόδοξη από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.


Απευθυνόμενος στον ποντίφικα, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τονίζει ότι, εφόσον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον έχει καλέσει να επισκεφθεί την Ελλάδα και αφού το προσκύνημα στην Πνύκα αποτελεί για αυτόν ένα διακαή πόθο, ο ίδιος και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος δεν μπορούν να έχουν αντίρρηση.


Για το θέμα της επίσκεψης του Πάπα ο Αρχιεπίσκοπος είχε αργά το απόγευμα της Πέμπτης συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γρηγόρη Νιώτη.

ΑΠΕ