Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Αγάπη, Ειρήνη και… Linux

Αγάπη, Ειρήνη και… Linux

Ο συμπαθής πιγκουΐνος Tux, σήμα κατατεθέν του λειτουργικού συστήματος Linux, πρόκειται σύντομα να πρωταγωνιστήσει σε διαφημιστική καμπάνια της IBM.

60

Ο συμπαθής πιγκουΐνος Tux, σήμα κατατεθέν του λειτουργικού συστήματος Linux, πρόκειται σύντομα να πρωταγωνιστήσει σε διαφημιστική καμπάνια της IBM.

H διαφημιστική εκστρατεία «Αγάπη, Ειρήνη και Linux» (Love, Peace and Linux) θα έχει ως σημείο εκκίνησης την πλατεία Times Square της Νέας Υόρκης, όπου την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να αναρτηθεί μια αφίσα ύψους αρκετών μέτρων. Το μήνυμα μεταδίδεται επίσης από ιστοσελίδες στο δικτυακό τόπο της εταιρείας, που είναι αφιερωμένες στο Linux και στην υποστήριξη που παρέχει η εταιρεία στη σειρά διακομιστών eServer.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του δικτυακού τόπου Wired News, o ίδιος ο δημιουργός του Linux, Λίνους Τόρβαλντς, έχει βάλει την προσωπική του σφραγίδα στο «στήσιμο» της διαφημιστικής εκστρατείας. Η αισθητική της διαφημιστικής εκστρατείας της ΙΒΜ χαρακτηρίζεται από το στιλ της δεκαετίας του 1960.


Η ίδια η ΙΒΜ αναφέρει ότι πρόκειται να ξοδέψει αρκετά εκατομμύρια δολάρια για την προώθηση του λειτουργικού Linux και χαρακτηρίζει την εκστρατεία της ως μια «αγωνιώδη κραυγή» υπέρ του ανοιχτού λογισμικού.


Η IBM χρησιμοποιεί κατά κόρον το λειτουργικό Linux στους διακομιστές της. Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας IDC, η IBM θεωρείται ως ο υπ αριθμόν 1 κατασκευαστής διακομιστών βασισμένων σε επεξεργαστές της Intel στις αγορές της Ασίας και της Ιαπωνίας. Κυρίαρχη θέση τα τελευταία τρία χρόνια στις συγκεκριμένες αγορές είχε η Compaq. Η δημοτικότητα των διακομιστών της εταιρείας, όπως υποστηρίζει η ίδια, αποτελεί ένδειξη ότι η ενσωμάτωση του λειτουργικού Linux στους διακομιστές της αποτέλεσε επιχειρηματικά ορθή κίνηση.


Πάντως, η επικυριαρχία του λειτουργικού συστήματος Windows έναντι του Linux στους προσωπικούς υπολογιστές δεν φαίνεται να επισκιάζει τη σταθερά ανοδική πορεία του Linux στον τομέα των διακομιστών. Σύμφωνα με μία ακόμα έρευνα της IDC, οι πωλήσεις διανομών Linux για διακομιστές αυξήθηκε κατά 24% το έτος 2000, ποσοστό ελαφρώς υψηλότερο από το αντίστοιχο των πωλήσεων Windows. Παρ όλα αυτά, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η Microsoft εξακολουθεί να κατέχει το 41% της αγοράς των λειτουργικών συστημάτων για διακομιστές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο