
Περίπου 28.000 κρατούμενοι θα αφεθούν ελεύθεροι
Ελεύθεροι θα αφεθούν τις επόμενες εβδομάδες 28.000 κρατούμενοι, που εκτίουν τις ποινές τους σε φυλακές της Σερβίας, βάσει του νέου νόμου περί αμνηστίας, ο οποίος θα ψηφιστεί την Παρασκευή στο Κοινοβούλιο της Γιουγκοσλαβίας.
31
Ελεύθεροι θα αφεθούν τις επόμενες εβδομάδες 28.000 κρατούμενοι, που εκτίουν τις ποινές τους σε φυλακές της Σερβίας, βάσει του νέου νόμου περί αμνηστίας, ο οποίος θα ψηφιστεί την Παρασκευή στο Κοινοβούλιο της Γιουγκοσλαβίας.
Σύμφωνα με το νόμο, η αμνηστία θα δοθεί σε όσους καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης λόγω της άρνησής τους να υπηρετήσουν στο στρατό και σε όσους παραβίασαν το Σύνταγμα της Γιουγκοσλαβίας, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλειά της. Επίσης, θα μειωθούν κατά το 1/4 οι ποινές φυλάκισης όσων κατηγορούνται για παραβίαση του Ποινικού Κώδικα της Γιουγκοσλαβίας, με εξαίρεση τους καταδικασμένους για τρομοκρατία, εγκλήματα πολέμου και διακίνηση ναρκωτικών.
Σημειώνεται ότι τα στρατοδικεία της Γιουγκοσλαβίας έχουν καταδικάσει μέχρι στιγμής 1.786 πολίτες λόγω της άρνησής τους να υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ ποινικές διώξεις με την ίδια κατηγορία έχουν ασκηθεί εναντίον άλλων 12.540 πολιτών. Για λιποταξία έχουν καταδικαστεί 2.787, ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση 2.071 υποθέσεων.
ΜΠΕ
- Αμφίπολη, 422 π.Χ.: Ο Κλέων εναντίον του Βρασίδα, η άλογη ελπίδα εναντίον της φρόνησης
- OnlyFans εναντίον Euphoria: Σφοδρές αντιδράσεις για την «σκύλα» Κάσι – «Eξευτελισμός, στερεότυπα»
- «Οδηγίες συστήματος» – Τι κρύβεται στους αόρατους κανόνες που υπακούν τα chatbot
- Πόθεν έσχες: Τα εκατομμύρια των καταθέσεων, οι επενδύσεις και οι οφειλές – Τι δήλωσαν τα πολιτικά πρόσωπα για το 2025
- Παναθηναϊκός: Ο Ρεμπρόφ έμεινε στην ατζέντα και οι υποθέσεις Λέτο-Αλμέιδα
- Παναθηναϊκός: Με προβλήματα η προετοιμασία για Ολυμπιακό – Ξανά εκτός Μπακασέτας, Ρενάτο και Κάτρης




