DCS1000 η νέα και λιγότερο προκλητική ονομασία
Aλλάζει όνομα -αλλά όχι και χαρακτήρα- το Carnivore το αμφιλεγόμενο σύστημα παρακολούθησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υπόπτων για εγκληματικές ενέργειες του FBI. Στο εξής, η αναβαθμισμένη έκδοση του «σαρκοβόρου» θα κυκλοφορεί με το (λιγότερο προκλητικό) όνομα DCS1000.
73
Aλλάζει όνομα -αλλά όχι και χαρακτήρα- το Carnivore το αμφιλεγόμενο σύστημα παρακολούθησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υπόπτων για εγκληματικές ενέργειες του FBI. Στο εξής, η αναβαθμισμένη έκδοση του «σαρκοβόρου» θα κυκλοφορεί με το (λιγότερο προκλητικό) όνομα DCS1000.
Με την αναβάπτισή του το σύστημα απέκτησε ένα όνομα που αποτελεί στην ουσία περιγραφή της λειτουργίας του: Digital Collection System – Σύστημα Ψηφιακής Συλλογής Πληροφοριών.
Σύμφωνα με το δικτυακό τόπο ZDNet, το Ινστιτούτο Τεχνολογικής Έρευνας του Ιλινόις (ΙΤΤ) είχε προτείνει την αλλαγή του ονόματος του συστήματος στην ανάλυση που δημοσιοποίησε το περασμένο φθινόπωρο, με την οποία έκρινε ότι το Carnivore δεν αποτελεί κίνδυνο για το προσωπικό απόρρητο, εφόσον υπάρχουν οι κατάλληλες ρυθμίσεις στα φίλτρα που συλλέγουν τις πληροφορίες από το διακομιστή που παρακολουθείται.
Οι υπεύθυνοι της έρευνας είχαν εκφράσει τότε την άποψη ότι το τρέχον όνομα του συστήματος πρέπει να αλλάξει για να πάψει να παραπέμπει σε «αρπακτική» συσκευή που προσπαθεί να εισβάλει και να παραβιάσει την ιδιωτική ζωή ιδιωτών – χρηστών του Διαδικτύου.
Εκπρόσωπος του FBI, πάντως, ισχυρίστηκε ότι η αλλαγή του ονόματος αποτελεί απλά μια συνιστώσα της συνολικής αναβάθμισης του συστήματος, στην οποία ενσωματώνονται αρκετές από τις προτάσεις της ομάδας ανάλυσης του Ιλινόις. Σε καμία περίπτωση, όμως, η αλλαγή του ονόματος δεν υπονοεί προσπάθεια των Αρχών να διασκεδάσουν τις ανησυχίες της κοινής γνώμης. «Αν ο λόγος ήταν αυτός, θα το είχαμε κάνει μήνες πριν» δηλώνει κατηγορηματικά ο εκπρόσωπος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χρυσή τραγωδία: Ιστορικό ρεκόρ για το «αμετανόητο μελόδραμα» των Κένεντι – «Φαινόμενο»
- Ο «μικρός μάγος» Καρέτσας αποθεώθηκε ξανά από την UEFA (vid)
- Ο Τραμπ θέλει να ξανανοίξει τις φυλακές του Αλκατράζ
- Politico: Πώς ο Τραμπ μπορεί να διαλύσει το ΝΑΤΟ εκ των έσω – Τα πέντε σενάρια
- Το… κλειδί για να πάει στη Μπαρτσελόνα ο Μπερνάντο Σίλβα
- Κατέρρευσε ο απεργός πείνας για τα Προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας
- Η Κάλας υποβαθμίζει τις φήμες για αντιπαλότητα με την φον ντερ Λάιεν – «Ιστορίες για γατοκαβγάδες», λέει
- Γαβριήλ Σακελλαρίδης στο in: Η ανακύκλωση της συζήτησης για το 2015 βολεύει τον Μητσοτάκη — η Αριστερά πρέπει να κοιτάξει μπροστά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442