Κρούσος made in Taiwan
Την αποκλειστικότητα της κατασκευής των Crusoe έχασε η ΙΒΜ, μετά τη συμφωνία που υπέγραψε την Τετάρτη η Transmeta με την TSMC. Τα πρώτα δείγματα από την Ταϊβάν θα φτάσουν στις ΗΠΑ εντός του πρώτου εξαμήνου του 2001.
73
Την αποκλειστικότητα της κατασκευής των Crusoe έχασε η ΙΒΜ, μετά τη συμφωνία που υπέγραψε την Τετάρτη η Transmeta με την TSMC. Τα πρώτα δείγματα από την Ταϊβάν θα φτάσουν στις ΗΠΑ εντός του πρώτου εξαμήνου του 2001.
Μέχρι τη στιγμή που ο Ντέιβιντ Ντίτζελ, πρόεδρος της Transmeta, ανακοίνωσε τη νέα συμφωνία, η ΙΒΜ Microelectronics ήταν ο μοναδικός κατασκευαστής των πολλά υποσχόμενων τσιπ της Transmeta στο εργοστάσιό της στο Μπέρλινγκτον.
Απαντώντας σε ερώτημα του Electronic Business News, ο Ντίτζελ αρνήθηκε ότι οι σχέσεις της εταιρείας του με την ΙΒΜ δεν είναι πλέον καλές μετά το πλήγμα που έφερε η ΙΒΜ στο γόητρο κυρίως της Transmeta, όταν αρνήθηκε να προχωρήσει στην κατασκευή ενός φορητού της σειράς Thinkpad με Crusoe, όπως είχε προαναγγείλει.
Ο μόνος λόγος που η Transmeta στρέφεται σε άλλο προμηθευτή είναι… η ποικιλία, σύμφωνα με τον πρόεδρό της. Όσο για το εάν η ΙΒΜ θα παραμείνει ο βασικός προμηθευτής της, αυτό θα εξαρτηθεί από τη διαθεσιμότητα και την τιμή, ανέφερε ο Ντίτζελ.
Η Transmeta ανακοίνωσε επίσης ότι θα αρχίσει την κατασκευή του επεξεργαστή TM5800 με τεχνολογία 0,13 μικρών. Αρχικά ο νέος Crusoe θα έχει χρόνο κύκλου ρολογιού 700ΜΗz, μολονότι μέσα στο 2002 θα σπάσει το φράγμα του 1GHz, όπως υποστηρίζει ο Ντίτζελ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χρυσή τραγωδία: Ιστορικό ρεκόρ για το «αμετανόητο μελόδραμα» των Κένεντι – «Φαινόμενο»
- Ο «μικρός μάγος» Καρέτσας αποθεώθηκε ξανά από την UEFA (vid)
- Ο Τραμπ θέλει να ξανανοίξει τις φυλακές του Αλκατράζ
- Politico: Πώς ο Τραμπ μπορεί να διαλύσει το ΝΑΤΟ εκ των έσω – Τα πέντε σενάρια
- Το… κλειδί για να πάει στη Μπαρτσελόνα ο Μπερνάντο Σίλβα
- Κατέρρευσε ο απεργός πείνας για τα Προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας
- Η Κάλας υποβαθμίζει τις φήμες για αντιπαλότητα με την φον ντερ Λάιεν – «Ιστορίες για γατοκαβγάδες», λέει
- Γαβριήλ Σακελλαρίδης στο in: Η ανακύκλωση της συζήτησης για το 2015 βολεύει τον Μητσοτάκη — η Αριστερά πρέπει να κοιτάξει μπροστά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442