Αθήνα: Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία και σήμερα Τετάρτη, δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών. Αναφορικά με την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων, το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει ότι η συμμετοχή των απεργών ήταν πολύ μικρή.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, έως το μεσημέρι η συμμετοχή στην απεργία στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας δεν ξεπέρασε το 6% για το ιατρικό και το 9% για το υπόλοιπο προσωπικό. Στα επαρχιακά νοσοκομεία τα ποσοστά συμμετοχής ήταν 6,7% και 6% αντίστοιχα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στην απεργία πήρε μέρος και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, η οποία οργάνωσε την Τρίτη το βράδυ συλλαλητήριο στη Βουλή για να εκφράσει την αντίθεσή της στις διατάξεις του υπό συζήτηση νομοσχεδίου για τη βελτίωση του ΕΣΥ.


Από την πλευρά τους οι γιατροί εκτιμούν ότι η συμμετοχή στην απεργία κινήθηκε σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο και όλα τα επείγοντα περιστατικά εξυπηρετήθηκαν, χωρίς να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.


Πηγή: ΑΠΕ

health.in.gr