27

Επανήλθαν στο προσκήνιο για άλλη μια φορά τη Δευτέρα οι ανησυχίες των επενδυτών για τις επιπτώσεις της οικονομικής επιβράδυνσης στην εταιρική κερδοφορία, με τον Dow Jones να χάνει 13,72 μονάδες (0,13%) κλείνοντας στις 10.573,87, και τον Nasdaq να σημειώνει απώλειες 10,22 (0,37%), για να διαμορφωθεί στις 2.760,16 μονάδες.

Οι μετοχές των εταιρειών προσωπικών υπολογιστών σημείωσαν πτώση μετά την ανακοίνωση της Dell ότι τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου θα απογοητεύσουν τους επενδυτές.


«Θα δούμε μερικές ακόμη προειδοποιήσεις και πολλά ανήσυχα σχόλια» από τις εταιρείες σχετικά με το ρυθμό αύξησης των κερδών, δήλωσε στο Bloomberg o διαχειριστής της Franklin Templeton Group, Μάικλ Μακάρθι. «Το ρίσκο -προσέθεσε- είναι ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε μία επιβραδυνόμενη οικονομία, η οποία επιδρά αρνητικά στο ρυθμό αύξησης της κερδοφορίας και στις τιμές των μετοχών».


Ο δείκτης των εταιρειών της Νέας Οικονομίας υποχώρησε τη Δευτέρα, έπειτα από τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις. Την περασμένη εβδομάδα ο δείκτης είχε ανέβει υψηλότερα κατά 5,5%, καθώς οι επενδυτές στοιχημάτιζαν ότι ο ρυθμός αύξησης των κερδών θα ανακάμψει τους επόμενους μήνες.


Οι μετοχές των εταιρειών λιανικών πωλήσεων κατέγραψαν κέρδη, μετά τη δήλωση των αναλυτών της Goldman Sachs ότι αυτές οι μετοχές είναι πιθανόν να ευνοηθούν από την πτώση των επιτοκίων. Η Target και η Sears Roebuck προσέλκυσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ