Αμετάβλητο διατήρησε το βασικό της επιτόκιο η Τράπεζα της Αγγλίας
Αμετάβλητο διατήρησε το βασικό της επιτόκιο διατραπεζικού δανεισμού η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας (ΤτΑ). Επιβεβαιώνονται έτσι οι προβλέψεις των αναλυτών απογοητεύοντας μερίδα επιχειρηματιών, που βλέπουν την ισχυρή στερλίνα να πλήττει την κερδοφορία και την ευρωστία των δραστηριοτήτων τους.
0
Αμετάβλητο διατήρησε το βασικό της επιτόκιο διατραπεζικού δανεισμού η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας (ΤτΑ). Επιβεβαιώνονται έτσι οι προβλέψεις των αναλυτών απογοητεύοντας μερίδα επιχειρηματιών, που βλέπουν την ισχυρή στερλίνα να πλήττει την κερδοφορία και την ευρωστία των δραστηριοτήτων τους.
Το βρετανικό επιτόκιο παραμένει στο 6% για διάστημα ενός έτους, και παρά την έντονη φημολογία για αποκλιμάκωσή του μετά την περικοπή των αμερικανικών επιτοκίων από τη Fed, οι βρετανικές Αρχές τηρούν στάση αναμονής.
Όπως αναφέρει το BBC, μερίδα αναλυτών θεωρεί ότι η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΑ αναμένει να συλλέξει επαρκή στοιχεία για την κατάσταση της οικονομίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν επιβραδύνεται, και κατά συνέπεια αν υποχωρούν οι πληθωριστικές πιέσεις. Οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων τοποθετούν πλέον ως χρονικό ορίζοντα πιθανής μείωσης το Φεβρουάριο ή το Μάρτιο.
Τη δυσαρέσκειά του για τη διατήρηση της υφιστάμενης επιτοκιακής πολιτικής εξέφρασαν το βρετανικά εμπορικά επιμελητήρια. «Η τράπεζα έχασε μία ευκαιρία να τονώσει τη βρετανική επιχειρηματική δραστηριότητα και εμπιστοσύνη εν όψει μιας επιδεινούμενης παγκόσμιας οικονομίας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής θεωρεί, πάντως, συνετή μια επιφυλακτική στάση, καθώς η ζήτηση παραμένει σε αρκετά υψηλά επίπεδα και οι υψηλοί μισθοί συνιστούν απειλή για τον πληθωρισμό.
Πρόσθετη ανησυχία για πληθωριστικές πιέσεις προκαλεί επίσης το ενδεχόμενο φορολογικών περικοπών εν όψει των εθνικών εκλογών, οι οποίες αναμένονται την προσεχή άνοιξη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΛΣΤΑΤ: Οι κυριότερες αιτίες θανάτου στην Ελλάδα – Τι έδειξαν τα στατιστικά στοιχεία
- Ιταλία: Προληπτική προσαγωγή και απαγόρευση συμμετοχής σε διαδηλώσεις φέρνει νομοθετικό διάταγμα της Μελόνι
- Γερμανία: Καρδιακή προσβολή υπέστη ο πατέρας του ελεγκτή εισιτηρίων που σκότωσε ο 26χρονος Έλληνας
- Παναθηναϊκός: Αυτή είναι η ευρωπαϊκή λίστα του για τα νοκ-άουτ παιχνίδια του Europa League
- Το τελευταίο οχυρό του πυρηνικού ελέγχου: Ο Τραμπ απορρίπτει την πρόταση του Πούτιν για παράταση της NewSTART
- Κονταρομαχίες made in USA – To ντοκιμαντέρ για την Μισέλ Ομπάμα σημειώνει αύξηση 13.000% στις προβολές λόγω Μελάνια