Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την ελληνική ποίηση στο Παρίσι
Ολοκληρώθηκε την Τρίτη στη γαλλική πρωτεύουσα ο κύκλος ελληνικής ποίησης με τη διοργάνωση ειδικής βραδιάς αφιερωμένης στην ποίηση της δημοσιογράφου Ήρας Φελουκατζή και του Θέμη Λιβεριάδη.
Ολοκληρώθηκε την Τρίτη στη γαλλική πρωτεύουσα ο κύκλος ελληνικής ποίησης με τη διοργάνωση ειδικής βραδιάς αφιερωμένης στην ποίηση της δημοσιογράφου Ήρας Φελουκατζή και του Θέμη Λιβεριάδη.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, η παρουσίαση της ποίησης της Ήρας Φελουκατζή και του Θέμη Λιβεριάδη έγινε από το μόνιμο αντιπρόσωπο της Ελλάδας στην UNESCO Βασίλη Βασιλικό και το διευθυντή του θεάτρου «Μολιέρος», Μισέλ ντε Μολν. Η ηθοποιός και επίτιμη γραμματέας της Comedie Francaise Μπερνζέρ Ντιοτέν διάβασε έργα των δύο ποιητών μεταφρασμένα στα γαλλικά.
Ο κύκλος ελληνικής ποίησης ξεκίνησε στις 21 Νοεμβρίου με βραδιές αφιερωμένες κάθε φορά σε δύο ποιητές. Έχουν παρουσιαστεί έργα του Μιχάλη Γκανά, της Βερονίκης Δαλακούρα, της Κικής Δημουλά, του Δημήτρη Κρανιώτη, του Χριστόφορου Λιοντάκη, του Γιώργου Μαρκόπουλου, της Αθηνάς Παπαδάκη, του Στρατή Πασχάλη, του Τίτου Πατρίκιου, του Μανόλη Πρατικάκη, του Αντώνη Φωστιέρη και του Θανάση Χατζόπουλου. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων έγινε, επίσης, τιμητική παρουσίαση του έργου του Κωνσταντίνου Καβάφη.
Η τελευταία βραδιά διοργανώθηκε στο θέατρο «Μολιέρος» από το Σπίτι της Ποίησης και το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο, με τη συμβολή του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού, του γαλλικού Εθνικού Κέντρου Γραμμάτων και του γενικού προξενείου της Ελλάδας στη Γαλλία. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του πρέσβη της Ελλάδας στη Γαλλία, Ηλία Κλη.
Τέτοια εποχή οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε μια ανανεωμένη ενέργεια και διάθεση. Και σύμφωνα με την επιστήμη η άνοιξη η κατάλληλη εποχή για νέες αρχές
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας