50

Την αύξηση της παραγωγής οχημάτων στις βρετανικές θυγατρικές μονάδες κατά 30% μελετά η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota, προκειμένου να επιτύχει τα οφέλη των οικονομιών κλίμακας, μειώνοντας έτσι το κόστος παραγωγής.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των Times, η Toyota σχεδιάζει τη μεταφορά τμήματος παραγωγικών δραστηριοτήτων από τις ιαπωνικές εγκαταστάσεις σε εκείνες της Βρετανίας. Έτσι, η θυγατρική του Μπέρναστον θα κατασκευάζει πλέον ετησίως 220.000 οχήματα, έναντι 170.000 που κατασκεύαζε έως σήμερα.


Το σχεδιαζόμενο εγχείρημα, που αποτελεί αναγκαία όχι όμως και ικανή συνθήκη για την κερδοφορία της συγκεκριμένης βρετανικής μονάδας, αναμένεται να μειώσει το σταθερό κόστος παραγωγής.


Η θυγατρική του Μπέρναστον είναι η δεύτερη παραγωγικότερη μονάδα του κλάδου στην Ευρώπη, κατέγραψε ωστόσο ζημίες, ύψους 52 εκατ. στερλινών (28,05 δισ. δρχ.), το προηγούμενο έτος, εξαιτίας της ισχυρής στερλίνας.


Η Toyota που επιθυμεί την υιοθέτηση του ευρώ ως επίσημου νομίσματος της Βρετανίας εξακολουθεί να πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση. Τα σχέδια για την ενίσχυση της παραγωγής στη Βρετανία ανατρέπουν προς το παρόν προγενέστερες εκτιμήσεις για μείωση των επενδύσεων, σε περίπτωση αντίστασης της βρετανικής κυβέρνησης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters