Αντιδράσεις για την αμοιβή – ρεκόρ της Χίλαρι Κλίντον για τα απομνημονεύματά της
Θυελλώδεις αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τόσο στον εκδοτικό κόσμο όσο και στο Κογκρέσο τα οκτώ εκατομμύρια δολάρια (τρία δισεκατομμύρια δραχμές) τα οποία ο οίκος Simon & Schuster θα καταβάλει ως προκαταβολή για τα απομνημονεύματα της Χίλαρι Κλίντον, που αποτελούν μία λεπτομερή περιγραφή της τρικυμιώδους ζωής της ως Πρώτης Κυρίας των Ηνωμένων Πολιτειών.
43
Θυελλώδεις αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τόσο στον εκδοτικό κόσμο όσο και στο Κογκρέσο τα οκτώ εκατομμύρια δολάρια (τρία δισεκατομμύρια δραχμές) τα οποία ο οίκος Simon & Schuster θα καταβάλει ως προκαταβολή για τα απομνημονεύματα της Χίλαρι Κλίντον, που αποτελούν μία λεπτομερή περιγραφή της τρικυμιώδους ζωής της ως Πρώτης Κυρίας των Ηνωμένων Πολιτειών.
Εκτενές άρθρο της εφημερίδας The New York Times αναφέρεται «στα ερωτηματικά ηθικής τάξεως» που προβάλλουν ορισμένα μέλη του Κογκρέσου σχετικά με την «τεράστια αυτήν αμοιβή».
Η εφημερίδα κάνει λόγο για ποσό – ρεκόρ, υπενθυμίζοντας πως το 1994 ο πάπας Ιωάννης Παύλος Β εισέπραξε 8,5 εκατομμύρια δολάρια για τα διεθνή δικαιώματα ενός βιβλίου του, ενώ ο πρόεδρος – θρύλος της General Electric, Τζον Φ. Ουέλτς, θα εισπράξει λιγότερα από τη Χίλαρι Κλίντον για τα δικά του υπό έκδοση απομνημονεύματα.
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι στην ανοιχτή δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε για το βιβλίο της Χίλαρι οι υποψήφιοι εκδότες οι οποίοι πήραν μέρος «ανέκριναν με πολλή λεπτότητα τη νέα συγγραφέα», προσπαθώντας να της αποσπάσουν τη διαβεβαίωση ότι στα απομνημονεύματά της θα κάνει λόγο διεξοδικά όχι μόνο για την περίπτωση της Μόνικας Λεβίνσκι, αλλά και λοιπά σκάνδαλα που απασχόλησαν το Λευκό Οίκο, όπως της Πόλα Τζόουνς.
Ωστόσο, η εφημερίδα αναφέρει ότι πολλές είναι οι φεμινίστριες που υποστηρίζουν πως η Χίλαρι «ζήτησε και πήρε λίγα για ένα ιστορικό βίβλο – ντοκουμέντο» και εκτιμούν ότι το 2004 η Αμερικανίδα γερουσιαστής θα καταφέρει να πάρει το Λευκό Οίκο από τα χέρια των Ρεπουμπλικάνων.
Τέλος, οι New York Times υπογραμμίζουν ότι η Χίλαρι Κλίντον εξέφρασε την ελπίδα να καταφέρει να γράψει ένα μπεστ σέλερ, το οποίο θα πλησιάζει την αυτοβιογραφία της πρώην ιδιοκτήτριας της Washington Post, Κάθριν Γκράχαμ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το El Niño επιστρέφει ισχυρό και θεαματικό εν μέσω κλιματικής κρίσης – Επηρεάζεται η Ελλάδα;
- Συνταγή: Κεφτεδάκια με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης
- Φαρμακοποιοί: Πρόβλημα δημόσιας υγείας η κατ΄ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ
- Νεκρή βρέθηκε 74χρονη στις τουαλέτες του Πολιτιστικού Κέντρου στο Άργος Ορεστικού
- Δυσαρεστημένος ο Τραμπ με την πρόταση του Ιράν αλλά την εξετάζει – Δεκάδες χώρες ζητούν το άνοιγμα του Ορμούζ
- Αίθριος ο καιρός σε όλη τη χώρα – Έως τους 27 βαθμούς η θερμοκρασία
- Βάλε το μπρόκολο στη διατροφή σου – Κάνει καλό
- Σύγκρουση τρένων στην Ινδονησία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών – Δεκάδες τραυματίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442