
Θα καθυστερήσει η επιστροφή του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού
Το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) θα χρειαστεί να παραμείνει στο Διάστημα δύο επιπλέον εβδομάδες από ό,τι είχε αρχικά σχεδιαστεί λόγω αναγκαίων επιδιορθώσεων που πρέπει να πραγματοποιηθούν στο διαστημικό λεωφορείο που θα τους φέρει πίσω στη Γη.
65
Το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) θα χρειαστεί να παραμείνει στο Διάστημα δύο επιπλέον εβδομάδες από ό,τι είχε αρχικά σχεδιαστεί λόγω αναγκαίων επιδιορθώσεων που πρέπει να πραγματοποιηθούν στο διαστημικό λεωφορείο που θα τους φέρει πίσω στη Γη.
Όπως μετέδωσε το CNN, οι δύο Ρώσοι κοσμοναύτες Γιούρι Γκιτζένκο και Σεργκέι Κρικάλιοφ και ο Αμερικανός αστροναύτης και επικεφαλής Μπιλ Σέπερντ δεν θα επιστρέψουν τελικά στη Γη έπειτα από τέσσερις μήνες παραμονής στον ISS, δηλαδή στο τέλος Φεβρουαρίου, αλλά δύο εβδομάδες αργότερα.
Το διαστημόπλοιο της επιστροφής, το διαστημικό λεωφορείο Discovery, χρειάζεται επιδιορθώσεις, όπως ανακοινώθηκε από τη NASA την Τετάρτη. Επομένως το πλήρωμα που θα αντικαταστήσει τους Γκιτζένκο, Κρικάλιοφ και Σέπερντ δεν πρόκειται να ξεκινήσει την 1η Μαρτίου, όπως προέβλεπε το πρόγραμμα.
Πάντως, ο αστροναύτης και οι κοσμοναύτες δεν διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση, καθώς έχουν αρκετό φαγητό και νερό, αν και θα χρειάζονταν ίσως περισσότερα T-shirts, όπως σχολίασε ο Σέπερντ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η έκπληξη του Κίναν Έβανς: Επέστρεψε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού (vid)
- Παλαιά Φώκαια: Συνελήφθη 48χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος – Κατασχέθηκαν 904 κροτίδες
- Απίστευτες εικόνες στην Τουρκία: Γενική σύρραξη μεταξύ παικτών με τη λήξη του Τράμπζονσπορ – Γαλατασαράι! (vid)
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ τη Μεγάλη Εβδομάδα
- «Ανακαλύπτει ξανά και ξανά το ‘βαθύ κράτος’ που ο ίδιος εξέθρεψε» – Νέα Αριστερά για Μητσοτάκη
- ΠΑΣΟΚ για ανάρτηση Μητσοτάκη: Η κυβέρνηση είναι ένα καθεστώς που θέλει να μείνει γαντζωμένο στην εξουσία

