74

Εν αναμονή της νέας μείωσης των επιτοκίων από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), πιθανώς την ερχόμενη εβδομάδα, οι Τράπεζες Πειραιώς, Αττικής και ABN Amro Bank αναπροσάρμοσαν την Τετάρτη τα επιτόκια τους, τα οποία όμως θα αρχίσουν να ισχύουν από την ερχόμενη Δευτέρα.

Ειδικότερα, η Τράπεζα Πειραιώς, ακολουθώντας την Εμπορική -η οποία μπήκε πρώτη στο χορό των νέων επιτοκίων την Τρίτη- ανακοίνωσε ότι μειώνει κατά μία ποσοστιαία μονάδα μόνο το επιτόκιο ταμιευτηρίου, το οποίο διαμορφώνεται στο 3,75%.


Από την πλευρά τους η Τράπεζα Αττικής και η ABN Amro Bank προχώρησαν σε μείωση κατά μισή ποσοστιαία μονάδα.


Εν τω μεταξύ, σήμερα Πέμπτη, συνεδριάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) που, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ημερησία, αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητο στο 4,75% το βασικό παρεμβατικό της επιτόκιο.


Η γνωστοποίηση του επιπέδου στο οποίο θα πρέπει να μειωθούν τα ελληνικά επιτόκια προκειμένου να συγκλίνουν με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά, δεν αποκλείεται να ωθήσουν την Τράπεζα της Ελλάδος στην τελική κίνηση ακόμη και την προσεχή Τετάρτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ