30

Η κυβέρνηση του Πακιστάν ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου την άμεση απελευθέρωση του ανατραπέντα πρωθυπουργού της χώρας, Ναουάζ Σαρίφ, και την εξορία του στη Σαουδική Αραβία. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν, ο οποίος εξέτιε ποινή 14 χρόνων με την κατηγορία της διαφθοράς, θα αφεθεί ελεύθερος λόγω της κακής κατάστασης της υγείας του.

Νωρίτερα, η σύζυγός του είχε ζητήσει την άμεση απελευθέρωσή του, υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση της υγείας του Σαρίφ έχει επιδεινωθεί επικίνδυνα και πρέπει να μεταβεί άμεσα στο εξωτερικό για να υποβληθεί σε εγχείριση καρδιάς.


Υπενθυμίζεται ότι ο Σαρίφ είχε κατηγορηθεί και για συνωμοσία εναντίον του στρατηγού Περβέζ Μουσαράφ, ο οποίος τον ανέτρεψε βιαίως τον περασμένο χρόνο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters