Το εκλογικό θρίλερ παρατείνει την αβεβαιότητα στη Γουόλ Στριτ
Χαμηλότερα αναμένεται να ανοίξουν τη Δευτέρα τα αμερικανικά χρηματιστήρια, καθώς η απόφαση του δικαστηρίου της Φλόριντα για την ανακαταμέτρηση χιλιάδων ψήφων, η οποία ξαναβάζει τον Αλ Γκορ μέσα στο παιχνίδι, εντείνει την αβεβαιότητα των επενδυτών σχετικά με την έκβαση του εκλογικού θρίλερ.
27
Χαμηλότερα αναμένεται να ανοίξουν τη Δευτέρα τα αμερικανικά χρηματιστήρια, καθώς η απόφαση του δικαστηρίου της Φλόριντα για την ανακαταμέτρηση χιλιάδων ψήφων, η οποία ξαναβάζει τον Αλ Γκορ μέσα στο παιχνίδι, εντείνει την αβεβαιότητα των επενδυτών σχετικά με την έκβαση του εκλογικού θρίλερ.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο Nasdaq έκλεισε για πρώτη φορά στις τελευταίες πέντε εβδομάδες ανοδικά, αφού οι επενδυτές στοιχημάτισαν ότι οι τιμές των μετοχών αντανακλούν ήδη την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης και των εταιρικών κερδών. Η αγορά αγνόησε την προειδοποίηση της Intel για τις πωλήσεις του τέταρτου τριμήνου και τα στοιχεία για την απασχόληση, που σηματοδοτούν το πέρασμα της αμερικανικής οικονομίας σε χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης.
Ο Nasdaq, ο οποίος αποτελείται κατά τα 2/3 από μετοχές εταιρειών που σχετίζονται με τους προσωπικούς υπολογιστές και τις τηλεπικοινωνίες, κατέγραψε την υψηλότερη εβδομαδιαία άνοδο των τελευταίων έξι μηνών κατά 10%, περιορίζοντας τις απώλειές του από την αρχή του έτους στο 28%.
Η απόφαση, όμως, του δικαστηρίου της Φλόριντα για την ανακαταμέτρηση χιλιάδων ψήφων, που αύξησε τις πιθανότητες εκλογής του Δημοκρατικού υποψηφίου Αλ Γκορ στην προεδρία των ΗΠΑ, επανέφερε τη νευρικότητα στις αγορές.
Τα προθεσμιακά συμβόλαια Μαρτίου στους δείκτες Standard & Poors 500 και Nasdaq 100 σημείωσαν μεγάλη πτώση, μολονότι παρέμειναν πάνω από τις τιμές κλεισίματος της Πέμπτης. «Η αγορά πίστευε ότι η νίκη του Μπους ήταν δεδομένη» δήλωσε στο Bloomberg ο διαχειριστής της Turner Midcap Growth Fund, Κρίστοφερ ΜακΧιού. «Η αγορά μισεί την αβεβαιότητα και τώρα αναρωτιόμαστε πόσο θα διαρκέσει ακόμα αυτό».
Την επόμενη εβδομάδα η αγορά αναμένει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τις τιμές παραγωγού την Τρίτη και τον πληθωρισμό την Τετάρτη, ώστε να βγάλει τα συμπεράσματά της για την πορεία της οικονομίας και τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής.
Σύμφωνα με την έρευνα του Bloomberg, οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι οι τιμές παραγωγού και ο πληθωρισμός θα αυξηθούν κατά 0,2% έναντι του Οκτωβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- BHMAGAZINO: O συλλέκτης, η ολόχρυση Αντέλ και η Γροιλανδία
- Τραμπ: Η συμφωνία για τη Γροιλανδία είναι υπό διαπραγμάτευση – Παίρνουμε ό,τι θέλουμε χωρίς καθόλου κόστος
- Αναντολού Εφές: Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (pic)
- Short-Term Rentals Enter a Phase of Maturity in Greece and Europe
- Δεν εξερράγη στον αέρα το αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης και την Ελληνίδα αεροσυνοδό
- Τι είναι το «βουβό κύμα» swell που σκότωσε τον αξιωματικό του Λιμενικού στο Άστρος