74

Αύξηση της τάξεως του 13,3% κατέγραψε ο κύκλος εργασιών της ΕΥΔΑΠ την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2000, φτάνοντας τα 65,4 δισ. δρχ. έναντι 58,2 δισ. δρχ. την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, το κόστος πωλήσεων της εταιρείας μειώθηκε κατά 10,9% και ανήλθε σε 34,4 δισ. δρχ., λόγω του περιορισμού των αποσβέσεων, ο οποίος οφείλεται στη μεταβίβαση πάγιων περιουσιακών στοιχείων στην Εταιρεία Παγίων – ΕΥΔΑΠ, που δημιουργήθηκε με τη μετοχοποίηση της εταιρείας.


Έτσι τα καθαρά προ φόρων κέρδη της ΕΥΔΑΠ σημείωσαν αύξηση 67,1% και ανήλθαν το εννιάμηνο του 2000 σε 27,3 δισ. δρχ. έναντι 16,3 δισ. δρχ. το αντίστοιχο διάστημα του 1999.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου την Τρίτη, η σημαντική αύξηση των καθαρών κερδών επηρέασε θετικά τόσο το καθαρό περιθώριο κέρδους, που διαμορφώθηκε στο 41,4%, όσο και την αποδοτικότητα ιδίων και συνολικών κεφαλαίων, που ανήλθε σε 10,7% και 8% αντίστοιχα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ