28

Η Κίνα ενέκρινε τη σύσταση ενός νέου τηλεπικοινωνιακού φορέα, της China Railway Telecom (CRT), ο οποίος αναμένεται να συμβάλει στο «σπάσιμο» του μονοπωλίου που ουσιαστικά διαθέτει ο κρατικός κολοσσός σταθερής τηλεφωνίας της χώρας, China Telecom, όπως ανέφερε την Κυριακή η εφημερίδα China Daily Business Weekly.

Η CRT έλαβε άδεια προκειμένου να αρχίσει να προσφέρει τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες στο κοινό μέσω του υπάρχοντος δικτύου 120.000χλμ. -ανάμεσα στα οποία 40.000χλμ. οπτικών ινών- που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνταν μόνο ως μέσο επικοινωνίας για τις σιδηροδρομικές αρχές της χώρας.


Το μέγεθος του δικτύου είναι αρκετά μεγάλο, ώστε ο νέος φορέας να συναγωνιστεί με αξιώσεις την China Telecom, η οποία έχει μόνο έναν ανταγωνιστή από το 1994: την επίσης κρατική υπηρεσία China Unicom, η οποία όμως διαθέτει περιορισμένης έκτασης δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της China Daily Business Weekly, η CRT θα κάνει το ντεμπούτο της μέχρι το τέλος του χρόνου και θα προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων, όπως υπεραστικά τηλεφωνήματα, μεταφορά δεδομένων και Internet, αλλά όχι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας.


Η αξία της CRT εκτιμάται σε 1,2 δισ. δολάρια (περίπου 465 δισ. δρχ.).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ