74

Την παροχή νέας οικονομικής βοήθειας, υπό τη μορφή δανείου, στην Τουρκία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα υποστηρίξει ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Χορστ Κέλερ, για να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει την έλλειψη ρευστότητας που παρατηρείται εξαιτίας των προβλημάτων στον τραπεζικό τομέα.

Ο κ. Κέλερ δήλωσε ότι θα ζητήσει από το εκτελεστικό σώμα του διεθνούς οργανισμού να διατεθούν στην Τουρκία «επιπλέον πόροι» στο βαθμό που η κυβέρνηση της Αγκυρας υλοποιεί τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει.


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρόκειται να στείλει δύο αντιπροσωπείες στην Τουρκία αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η Τουρκία επιδιώκει την εξασφάλιση δανείου ύψους 2-4 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το ΔΝΤ, προκειμένου να αντιμετωπίσει την έλλειψη ρευστότητας εξαιτίας της κρίσης στον τραπεζικό τομέα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters