61

Το θέμα της αναστολής των πλειστηριασμών από τράπεζες για χρέη δανείων, αλλά και ενδεχόμενα μέτρα για την τόνωση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς συζήτησαν σε συνάντηση, που έληξε στις 11:30 περίπου το πρωί της Παρασκευής, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, και ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Θεόδωρος Καρατζάς.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει ήδη αρκετές ημέρες ρυθμίσεις λογιστικού χαρακτήρα, οι οποίες θα τονώσουν το ΧΑΑ και δεν θα επηρεάσουν τα χαρτοφυλάκια των εισηγμένων εταιρειών.


Τα σχέδια του ΥΠΕΘΟ προβλέπουν, μεταξύ άλλων:


* Μείωση της φορολογίας που επιβάλλεται στις εισηγμένες εταιρείες, καθώς και μείωση του φόρου στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, από την άνοιξη του 2001, λίγο πριν από την προγραμματισμένη αναβάθμιση της Σοφοκλέους.


* Αλλαγή του μοντέλου αποκρατικοποίησης των δημόσιων εταιρειών. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να εγκαταλειφθεί το μέτρο της δημόσιας εγγραφής και, αντ αυτού, να υιοθετηθεί η εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για όλες τις ΔΕΚΟ, με παράλληλη παραχώρηση του μάνατζμεντ.


Μ.Ε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ