H ασφάλεια των προϊόντων απασχόλησε το Συμβούλιο Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ
Σε νομοθετικές αλλαγές, που θα καλύψουν τις αδυναμίες της ισχύουσας νομοθεσίας σχετικά με την ασφάλεια των προϊόντων, αποφάσισε να προχωρήσει το Συμβούλιο Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ, το οποίο συνεδρίασε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας Χρήστος Πάχτας και η υφυπουργός Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη.
27
Σε νομοθετικές αλλαγές, που θα καλύψουν τις αδυναμίες της ισχύουσας νομοθεσίας σχετικά με την ασφάλεια των προϊόντων, αποφάσισε να προχωρήσει το Συμβούλιο Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ, το οποίο συνεδρίασε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας Χρήστος Πάχτας και η υφυπουργός Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη.
Τη σημερινή σύνοδο απασχόλησε η πρόταση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ασφάλεια των προϊόντων και συμφωνήθηκε να αντικαταστήσει την Οδηγία 92/59 της ΕΟΚ, καθώς κρίθηκε ότι η τελευταία έχει αρκετές αδυναμίες.
Στόχοι της πρότασης Κανονισμού για την Ασφάλεια Τροφίμων είναι η εξασφάλιση υψηλού επιπέδου προστασίας της υγείας και των συμφερόντων του καταναλωτή και η παράλληλη αποτελεσματική λειτουργία της εσωτερικής αγοράς.
Η προτεινόμενη, μεταξύ άλλων, δημιουργία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Τροφίμων, με επιστημονικές και τεχνικές αρμοδιότητες, θεωρείται ο αποτελεσματικότερος μηχανισμός που μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη – καταναλωτή.
Στο θέμα των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (ΓΤΟ), η Ελλάδα υποστήριξε με σθεναρότητα την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου κοινοτικού νομοθετικού πλαισίου για την αντιμετώπιση όλων των πτυχών που σχετίζονται με τους ΓΤΟ και ιδιαίτερα την ανιχνευσιμότητα και την επισήμανσή τους, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος και ανταπόκριση στις αυξημένες ανησυχίες του καταναλωτή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το βίντεο της χρονιάς έφτιαξε ο Πανιώνιος και δείχνει τον δρόμο σε ομάδες, αθλητές και γονείς (vid)
- Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε 6 συλληφθέντες που πετούσαν σε χωράφι μπάζα και απόβλητα
- Ακτίδα φωτός μέσ’την τραγωδία: Οικογένεια ξαναβρίσκει τον σκύλο της, που αγνοούταν μετά το δυστύχημα στην Ισπανία
- Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου οι εργασίες – «Παρέλαση» παλαίμαχων για να κλείσουν
- Συναίνεση και πορνογραφία: Τι μαθαίνουμε (ξανά) από το σκάνδαλο Grok;
- Κακοκαιρία: Κυβερνητικό κλιμάκιο την Παρασκευή στους πληγέντες δήμους – Σύσκεψη στις 15:00

