Ανοδος 0,55% στη Σοφοκλέους την Τετάρτη – Αναστέλλεται η διαπραγμάτευση των μετοχών των Μινωικών
Στις 3.230,94 μονάδες έκλεισε την Τετάρτη ο γενικός δείκτης τιμών της Σοφοκλέους, καταγράφοντας ελαφρά άνοδο 0,55%, παρ ότι κατά το πρώτο μισό της συνεδρίασης είχαν επικρατήσει πτωτικές τάσεις. Η αξία των συναλλαγών αυξήθηκε ελαφρά και άγγιξε τα 61,6 δισ. δραχμές. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν στο ταμπλό του χρηματιστηρίου, 179 κατέγραψαν άνοδο, 157 πτώση και 39 έμειναν στάσιμες.
72
Στις 3.230,94 μονάδες έκλεισε την Τετάρτη ο γενικός δείκτης τιμών της Σοφοκλέους, καταγράφοντας ελαφρά άνοδο 0,55%, παρ ότι κατά το πρώτο μισό της συνεδρίασης είχαν επικρατήσει πτωτικές τάσεις. Η αξία των συναλλαγών αυξήθηκε ελαφρά και άγγιξε τα 61,6 δισ. δραχμές. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν στο ταμπλό του χρηματιστηρίου, 179 κατέγραψαν άνοδο, 157 πτώση και 39 έμειναν στάσιμες.
Όσον αφορά τους επιμέρους δείκτες, η εικόνα ήταν μεικτή. Τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψε ο κλάδος των Leasing με 2,17% και ακολούθησαν ο δείκτης των Βιομηχανιών με 1,43%, των Κατασκευαστικών με 0,90%, της Παράλληλης Αγοράς με 0,84% και των Συμμετοχών με 0,54%.
Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση (1%) σημείωσε ο κλάδος των διαφόρων. Μικρότερες απώλειες κατέγραψε ο κλάδος των Επενδύσεων με 0,71%, των Ασφαλειών με 0,37% και των Τραπεζών με 0,12%.
Εξάλλου, ο δείκτης FTSE/ASE 20 της υψηλής κεφαλαιοποίησης ανέκαμψε σημαντικά κατά 0,32%, ενώ πιο περιορισμένα ήταν τα κέρδη για τον FTSE/ASE MID 40 της μέσης, ο οποίος σημείωσε άνοδο 0,15%.
Θετικά επέδρασαν στο ΧΑΑ η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος για μείωση των επιτοκίων και η είδηση για νέα δέσμη μέτρων στήριξης του χρηματιστηρίου, την οποία επεξεργάζεται το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Tα μέτρα αυτά, θεσμικού χαρακτήρα, αναμένεται να ανακοινωθούν από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης την προσεχή εβδομάδα και στόχο έχουν τη μεταστροφή του κλίματος της αγοράς.
Μέχρι την Παρασκευή αναστέλλεται η διαπραγμάτευση της μετοχής των Μινωικών Γραμμών
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την προσωρινή αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας Μινωικές Γραμμές από τις 13:42 της Τετάρτης μέχρι και τη συνεδρίαση της Παρασκευής. Είναι η πρώτη φορά που αναστέλλεται η διαπραγμάτευση μετοχών εταιρείας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ΧΑΑ. Η μετοχή της εταιρείας βρισκόταν τη στιγμή εκείνη κοντά στο limit down, καταγράφοντας απώλειες 11,98%.
Σκοπός αυτής της ενέργειας είναι να υπάρξει επαρκής χρόνος για την πλήρη ενημέρωση της αγοράς και του κοινού σε σχέση με τα μέτρα που θα λάβει η εταιρεία για την αντιμετώπιση της κατάστασης που διαμορφώνεται μετά την αυτοκτονία του αντιπροέδρου της και διευθύνοντος συμβούλου της Minoan Flying Dolphins, Παντελή Σφηνιά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Βενεζουέλα: Διεξάγω διάλογο «χωρίς φόβο» με τις ΗΠΑ, λέει η Ροδρίγκες
- Γροιλανδία: Δεν συζητήθηκε θέμα κυριαρχίας της με τον Τραμπ, δηλώνει ο Ρούτε
- ΗΠΑ: Πράσινο από το Κογκρέσο στο νομοσχέδιο για τον ρόλο της Αν. Μεσογείου στον διάδρομο IMEC
- Γροιλανδία: «Ψεύδεται» – Με δυσπιστία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι τη δήλωση Τραμπ για «πλαίσιο συμφωνίας»
- Βουλή: Με ψήφους της ΝΔ έγινε δεκτή η πρόταση Μητσοτάκη για τον πρωτογενή τομέα
- Ιράν: Ο Τραμπ προειδοποιεί ξανά την Τεχεράνη «να σταματήσει με τα πυρηνικά»