Μη αποδεκτή είναι η ιταλική φορολογική μεταρρύθμιση, τονίζει ο Μάριο Μόντι
Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το σχέδιο της ιταλικής κυβέρνησης για τη μείωση των εταιρικών φόρων μόνο στον οικονομικά υποβαθμισμένο Νότο, επισήμανε ο Ιταλός επίτροπος, αρμόδιος για θέματα ανταγωνισμού, Μάριο Μόντι, στον πρωθυπουργό της χώρας, Τζουλιάνο Αμάτο, την Πέμπτη.
27
Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το σχέδιο της ιταλικής κυβέρνησης για τη μείωση των εταιρικών φόρων μόνο στον οικονομικά υποβαθμισμένο Νότο, επισήμανε ο Ιταλός επίτροπος, αρμόδιος για θέματα ανταγωνισμού, Μάριο Μόντι, στον πρωθυπουργό της χώρας, Τζουλιάνο Αμάτο, την Πέμπτη.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, o Ιταλός πρωθυπουργός ζήτησε τις συμβουλές του Μόντι σχετικά με το σχέδιο μείωσης του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων στο Νότο σε 35% έως το 2003, από 37% που είναι σήμερα.
Σε επιστολή του προς τον Αμάτο, ο Ιταλός επίτροπος τονίζει ότι -σύμφωνα με τους κανόνες για τις κρατικές επιχορηγήσεις της Κομισιόν- «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η μείωση των εταιρικών φόρων μόνο σε ένα τμήμα της επικράτειας».
Με επικεφαλής τον Μόντι, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει κρατήσει σκληρή στάση σε όλες τις μορφές κρατικής βοήθειας προς τις επιχειρήσεις, που θεωρεί ότι υπονομεύουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό.
Η ιταλική κυβέρνηση, πάντως, παραδέχτηκε -διά στόματος του υπουργού Οικονομικών Βιντσέντσο Βίσκο- ότι «θα μπορούσε να αποφευχθεί ο νέος εξευτελισμός στον οποίο εκτέθηκε». Όπως δήλωσε ο τελευταίος, η κυβέρνηση εξαναγκάστηκε να θέσει το ζήτημα για δεύτερη φορά στην Κομισιόν, παρ ότι γνώριζε ότι θα απορριφθεί, λόγω των ισχυρών πιέσεων που άσκησαν οι εργοδότες και αρκετοί βουλευτές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κακοκαιρία: Δραματική διάσωση γυναίκας από ορμητικό χείμαρρο στη Γλυφάδα – Δείτε βίντεο
- Ολυμπιακός: Tα σενάρια πρόκρισης και τα κριτήρια ισοβαθμίας στο Champions League
- Χαρίτσης και Σακελλαρίδης δοκιμάζουν τα όριά τους: Συνέδριο επιβίωσης ή ρήξης για τη Νέα Αριστερά – Το βλέμμα στον Τσίπρα
- Workmonitor 2026: Δεύτερη δουλειά για να βγει ο μήνας ψάχνει ο ένας στους δύο Έλληνες εργαζόμενους
- Ο Γιώργος Παπαγεωργίου και οι Polkar στον Σταυρό του Νότου Club
- Σάρωσε τη Ρόδο η κακοκαιρία – Η θάλασσα βγήκε στο λιμάνι, πλοίο έδωσε μάχη με τα κύματα

