74

Η Ολυμπιακή Αεροπορία (ΟΑ) είναι ένα πρόβλημα δεκαετιών και «αποτύπωση της μεγαλύτερης ίσως παθογένειας της ελληνικής κοινωνίας την τελευταία 25ετία», δήλωσε σε συνέντευξή του, που δημοσίευσε την Τρίτη η εφημερίδα Απογευματινή, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Βερελής, εξηγώντας το λόγο για τον οποίο η κυβέρνηση προωθεί την εξυγίανση και την ιδιωτικοποίησή της εταιρείας.

Ο κ. Βερελής επισήμανε ότι το εγχείρημα της πώλησης της ΟΑ με τους καλύτερους όρους έχει αρχίσει να παίρνει την τελική του μορφή, η οποία αφορά στη διαμόρφωση ενός «ελκυστικού πακέτου» που θα περιλαμβάνει πλειοψηφικό μερίδιο μετοχών, ενώ από νομικής πλευράς υποστήριξε ότι δεν αντιμετωπίζονται ιδιαίτερα κωλύματα.


Ο ίδιος ανέφερε ότι θα γίνουν μετατάξεις, σε περιορισμένο όμως αριθμό, καθώς θα υπάρξει ελαστικότητα του νόμου που τις απαγορεύει. Σε ό,τι αφορά την αξία της ΟΑ, τόνισε ότι η τιμή της θα αποτιμηθεί από την αγορά.


Στο μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, για την ανάθεση του ρόλου του «στρατηγικού επενδυτή» στην ΟΑ που θα γίνει μέσω διεθνούς διαγωνισμού ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει, μεταξύ άλλων, η Lufthansa.


Τέλος, ο κ. Βερελής, αναφερόμενος στις υπηρεσίες συγκοινωνιών, δήλωσε ότι θα ιδρυθούν ιδιωτικά ΚΤΕΟ με πρόταση νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του έτους, αλλά δεν θα καταργηθούν τα δημόσια. Τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ θα λειτουργούν υπό προϋποθέσεις, οι οποίες, αφού τηρούνται, δεν θα υπάρχει ανάγκη ειδικής άδειας λειτουργίας τους. Αυτό, κατά τον υπουργό, σημαίνει ότι «δεν θα υπάρχει κάποιος γραφειοκράτης που να εξετάζει και να αποφασίζει αν κάποιος δικαιούται να κάνει ιδιωτικό ΚΤΕΟ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ